MADBLOG & LIVSSTIL

Tønder Festival 2018

Så er der atter fest i Tønder. Der er nemlig igen Tønder Festival, og jeg har været ude og smage lidt, lytte til musik og nyde stemningen der altid er fantastisk. Som madblogger betyder maden jo en del hos mig, og jeg forsøger også virkelig at spise mig igennem meget, men det er ganske umuligt at smage på alt. Derfor har jeg valgt at koncentrere mig om det nye, det jeg ikke nåede sidste år og så er der et par steder jeg bare skal år efter år. Men jeg fik virkelig et par meget stor umm oplevelser i år (igen).

Tidligere år har jeg spist gourmetburger fra Schackenborg, fast-food, mad fra foodmarked området, mad tilberedt over bål og grillmad. I år startede jeg i det område, der ligger allerførst (eller i hvertfald der hvor jeg kom ind), og som jeg desværre ikke nåede sidste år. Området der hedder "Grønnegade", er boder med veganske/vegetariske madretter, og her fandt jeg CaféKærlig. Jeg måtte bare smage deres udgave af en vegansk hotdogs, og hold da helt op den var god. Selv min gemal, som ellers er stor kødspiser var begejstret. I det mest lækre brød man kan tænke sig, var der udover en lækker pølse (uden kød), også sennep, mayo, ketchup, syltede løg og pesto, og det hele blev toppet med ærteskud. Vi delte een,  for der skulle jo smages meget mere. Men ærgrede mig alligevel lidt over, at jeg ikke havde købt en til os hver 🙂

Skal du til festival lørdag eller søndag, så skal du virkelig smage CaféKærligs mad..

Vinoteket er et at de faste steder, når man som jeg godt kan lide et glas rødvin. Jeg blev fristet at en retro-ret, som jeg husker vi fik en del tilbage i 80'erne, og som jeg faktisk ikke har smagt siden. Friturestegt camenbert med solbærsyltetøj. Husker du også det? Jeg tror nok vi spiste det ret ofte den gang, så sådan een kunne jeg fint lige have til mit glas vin. Men jeg må desværre indrømme, at jeg blev lidt skuffet. Osten flød slet ikke som jeg husker den og den virkede meget flad. Men den kunne spises og smagen var helt rigtig.
Derimod ved jeg med sikkerhed, at deres Tarte (flambe) er helt fantastisk. Tynd og sprød med ost og skinke. Og jeg kunne da også se, at rigtig mange bestilte sådan een. Det er også en af de retter, jeg klart kan anbefale at prøve. Og så er der, som mange andre steder på Tønder Festival, ret hyggeligt at sidder og snakke med dem du kender og dem du helt automatisk kommer til at kende der.

Det sidste sted, som jeg kraftig vil anbefale at du spiser, er i vadehavsområdet hos Restaurant ROS. Restauranten har jeg før skrevet om, men det er første år de er med i vadehavsteltet. Her kan du få mad af gode råvarer og alt er fra nærområdet. ROS bruger altid, så vidt det er muligt, lokale råvarer og dem der netop er i sæson. I teltet kan du købe lammepølse fra Højer og med hjemmelavet kartoffelsalt. Eller du kan vælge et majsbrød med kyllingerillette og spidskål. 2 meget lækre retter, hvor du kan smage kvaliteten. Det er mad med smag, og selvom portionen ikke er vild stor, bliver du mæt netop fordi der er så meget smag i retterne.

Vadehavsområdet med sand både til at sidde, ligge og lege i, er ret populært, og en rigtig god måde at promovere vores dejlige område på.

Og jeg var da også på en "tur"  rundt i Vadehavsteltet, i sand og med billeder og fortællinger på vejen om de mange spændende steder i vores område.

Nu var det jo ikke kun mad jeg var på festivallen for, men også al den gode musik. Jeg synes personligt, at især Michael Falch, der jo er en rigtig tynne-dreng, gav en fantastisk koncert. Men også Mike Anderson var en mere af mine favoritter. The Mavericks hørte jeg også, men var ikke helt så begejstret. Men der var så mange gode, at jeg slet ikke kan nævne dem alle. Både de fastlagt koncerter, men bestemt også de mange spontane der opstod rundt omkring på pladsen.

Hov, i Mormors køkken, hvor de serverer økologisk mormor-mad, fik vi os lige en kop kaffe og en æbledessert. Begge dele rigtig gode. Men de serverer også gode frikadeller, tarteletter og biksemad. God solid "gammeldags" mad.

Efter en god dag og aften på Tønder Festival, mætte af oplevelser, musik og den gode stemning, går vi den korte vej hen til stationen, hvor toget  kører os retur til Skærbæk. Men, der er lige et helt fast ophold undervejs, og den er nærmest obligatorisk for os. Tradition hedder det vist.
For lige uden for udgangen fra festivalpladsen, holder Torvets Pølser med en pølsevogn. Og der skal vi ALTID, inden vi skal hjem, have en grillhotdog, som vi kan gnaske på vej hen til stationen. Og den smager altså bare godt, og det er ikke kun fordi natmad altid smager godt. For Torvets hotdogs er altid gode, måske også fordi jeg kun får dem den ene gang om året. Men en fantastisk afslutning på dagen.

Der er mange muligheder for at få sulten og tørsten stillet på festivalpladsen, og de er alle gode på hver deres måde. Der er festival gæster der sværger til en omgang pomme frites, andre til pandekager, burger eller saftig grillkød. Og de der ønsker lidt mere tallerkenmad eller lettere gourmetmad er der også tilbud til. Og selvfølgelig også både veganske, vegetariske og økologiske tilbud.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *