Dhal – en nem lille ret

Har I også haft snevejr i dag? Her har der været en del snebyger i formiddags, men det smeltede nu lige så hurtigt igen. På arbejdet var varmeapparatet gået i stå, så det var med tæppe omkring benene og varm kakao i kruset det meste af dagen. Men i morgen skulle der igen være dejligt lunt. Ellers må jeg have et par ekstra sokker med :-)

Nu er jeg hjemme og ved at rydde lidt op i mine mad billeder. Her fandt jeg billeder af en ret med røde linser, en indisk ret, som faktisk er ret god. Stærk kan den også være, men det bestemmer man jo så selv. I Indien simrer retten Dhal det meste af dagen på komfuret, men jeg synes nu den bliver bedst, når den får en del mindre kogetid.

Vi fik retten med brød til, men man kan nemt servere den til f.eks. pasta eller et stykke kød.

Dhal
1 spsk olivenolie
2 hvidløgsfed, finthakket
1 tsk ingefær
1 tsk karry
½ spsk stødt spidskommen
½ spsk stødt koriander
½ tsk kardemomme
½ tsk chiliflager
4 dl grøntsagsboullion
120 g røde linser
1 dåse flåede, hakkede tomater
salt og peber

Varm olien i en gryde og tilsæt krydderierne, som under omrøring svitset af i 1 min.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Lad det simre under låg i 30 minutter. Rør af og til i gryden. Bliver den for fast, tilsættes mere vand. Smag til med salt og server med noget godt brød til. Creme fraiche smager også godt til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*