Svinekæber

Svinekæber er, som man næsten kan gætte, kød fra grisens kinder. Det er en muskel og derfor et stykke hårdt kød. Svinekæber er kommet frem de seneste år, og er efterhånden en ret populær spise. Det er dog første gang jeg har købt dem, for det er ikke noget kød jeg ser ofte i kølediskene. Synd, for der er tale om et stykke kød med masser af smag uden et overdrevent indhold af fedt. Og de bliver helt utroligt møre, de smelter i munden, og englene synger og hvad man ellers siger. Men de skal simre lang tid, så det er ikke nogen hurtig ret.

400 gr kæber
1 dl mel (ca.)
salt og peber
olie til at stege i
4 dl. rødvin
2 dl fond
3 dl fløde
hvidløg
1 løg
porreblade
frisk timiankviste
1 porre
250 gr champignon
evt. 100 gr ærter

Tør kæberne og kom dem i en pose med mel og salt og peber. Ryst posen så kæberne får et lag mel. Smelt olie i en gryde og brun svinekæberne på alle sider. De skal have en god stegeskorpe. Tag dem op.

Skær løg i kvarte og kom dem i gryden. Når løgene har skiftet farve, kommes kæberne i igen sammen med porreblade (det øverste af porren), en kvist timian og 1 fed hvidløg. Rødvin og kalvefond hældes ved. Nu skal kæberne simre i ca. 1½ time.

Imens kan porren skæres i skiver og champignon rengøres og skæres i kvarte. Vend først porrer på en varm pande med smør, og kom derefter i gryden. Kom fløden i, og kog endnu ½ time. Smag til med salt og peber.

Vend hurtigt svampene på en varm pande med smør, og kom dem i lige inden servering, sammen med friske eller frosne ærter.

Ups, sikkert en god idé at fiske porreblade og timiankviste op inden servering :-)

Og så tror jeg, at vi næste gang skal have kartoffelmos til. Ris er ikke helt det rigtige, efter min mening.

Print

3 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*