• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Kødretter

Svinekæber

Udgivet: 24. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Svinekæber er, som man næsten kan gætte, kød fra grisens kinder. Det er en muskel og derfor et stykke hårdt kød. Svinekæber er kommet frem de seneste år, og er efterhånden en ret populær spise. Det er dog første gang jeg har købt dem, for det er ikke noget kød jeg ser ofte i kølediskene. Synd, for der er tale om et stykke kød med masser af smag uden et overdrevent indhold af fedt. Og de bliver helt utroligt møre, de smelter i munden, og englene synger og hvad man ellers siger. Men de skal simre lang tid, så det er ikke nogen hurtig ret.

400 gr kæber
1 dl mel (ca.)
salt og peber
olie til at stege i
4 dl. rødvin
2 dl fond
3 dl fløde
hvidløg
1 løg
porreblade
frisk timiankviste
1 porre
250 gr champignon
evt. 100 gr ærter

Tør kæberne og kom dem i en pose med mel og salt og peber. Ryst posen så kæberne får et lag mel. Smelt olie i en gryde og brun svinekæberne på alle sider. De skal have en god stegeskorpe. Tag dem op.

Skær løg i kvarte og kom dem i gryden. Når løgene har skiftet farve, kommes kæberne i igen sammen med porreblade (det øverste af porren), en kvist timian og 1 fed hvidløg. Rødvin og kalvefond hældes ved. Nu skal kæberne simre i ca. 1½ time.

Imens kan porren skæres i skiver og champignon rengøres og skæres i kvarte. Vend først porrer på en varm pande med smør, og kom derefter i gryden. Kom fløden i, og kog endnu ½ time. Smag til med salt og peber.

Vend hurtigt svampene på en varm pande med smør, og kom dem i lige inden servering, sammen med friske eller frosne ærter.

Ups, sikkert en god idé at fiske porreblade og timiankviste op inden servering 🙂

Og så tror jeg, at vi næste gang skal have kartoffelmos til. Ris er ikke helt det rigtige, efter min mening.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Portlands thriller med kaffe

Brændenælde-Frikadeller

Næsten sunde Ananas-ispinde

Sommer Risotto i regnvejr

Crumble med frugtrester

Smushi eller Canapeer

Jordbærtærte og Silkeborg

Boller i Karry med prikker

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Martin

    august 20, 2015 at 9:09 pm

    Anders, vi har også lige lavet helstegt pattegris, og kæberne var virkelig noget af det lækreste på det bette dyr! Og heldigvis for os, så havde det øvrige selskab slet ikke overvejet at tage del i de lækre sager:)

    Svar
  2. Ellen

    juli 29, 2015 at 1:28 pm

    Hej Anders.
    Når folk er skeptiske, tror jeg det er fordi de ikke har smagt det. Men det er et fantastisk lækkert stykke kød, som smelter på tungen. Men selvfølgelig er det ikke hurtig mad.
    Måske du skulle have det med i dine ellers lækre tilbud 😉

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. Anders

    juli 29, 2015 at 7:09 am

    Det lyder ret lækkert. Den må da prøves en dag. Har lavet helstegt pattegris til selskaber sommeren over og mange er stadig lidt skeptiske omkring svinekæber mens andre mener det er noget af det bedste kød på grisen 🙂

    Tak for opskriften 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.