MADBLOG & LIVSSTIL

Smuk salat med jordbær

På en valgaften som i aften, skal man da have lidt rødt i salaten - ja jeg stemmer rød. Men samtidig med at valgdagen er kommet, er de danske jordbær også begyndt at komme i butikkerne. Og så er det med at bruge dem. De er ikke rigtig søde endnu,, de mangler vist lidt sol.

Men der kom en bakke med hjem, og den skulle bruges i en salat til kyllingefileterne til aftensmaden. Og jeg det er en meget smuk salat, og smager fantastisk. I salaten kom også en bakke karse, som med sin skarpe smag passer perfekt sammen med jordbær. Rent faktisk, er det en salat man både kan spise til hovedretten og desserten.

jordbaer-salat-16

Jordbærsalat
Frisk salat fra haven, evt. rucola salat
Friske grønne ærter
Jordbær
Karse
Sesamfrø
Revet ost
Grannålesirup eller anden sirup
Balsamico
salt og peber

Gør alle grøntsager i stand. Skær jordbær i mindre stykker, og bland dem med den klippede karse. Kom godt med karse i, det smager godt. Kom salaten i et fad, og kom friske ærter og jordbær/karse ovenpå. Drys med lidt sesamfrø og lidt revet ost.
Lige inden servering får salaten et lille kværn salt og et lidt større kværn peber. (Peber og jordbær er gode sammen). Stænk sirup og balsamico hen over, og den skønneste salat er klar til servering.

jordbaer-salat-13

Må I alle have en god valgaften, - og må de rette vinde valget!

 

2 reaktioner

  1. Åh ja, det smager også bare så godt. Og det er lige nu man skal have det, hvor de søde danske jordbær er på markedet. Karse og jordbær sammen var ny for mig, men det er virkelig godt sammen.

    Rigtig god weekend!

  2. Jeg er helt pjattet med jordbær i salater. Jeg kan forestille mig, at karse er et godt match, så det skal snart prøves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *