MADBLOG & LIVSSTIL

En kat og frikadeller uden kød

Jeg huskede at tage kødet op mandag morgen (det skulle have været op søndag aften og i køleskabet!), så jeg var helt klar til at lave aftensmaden da jeg kom hjem. MEN jeg havde i farten lige glemt, at vi har fået kat! Den kan åbenbart godt li' svinekød. Den havde ihvertfald været i kødet og posen lå på gulvet. Sådan - det var den aftensmad. Fejlen var min, - man stiller ikke kød til optøning på køkkenbordet. Så kan jeg lære det.
Men der skulle jo lidt andet på menuen, og det blev frikadeller ala Klidmoster.dk. Hun har lavet ovnbagte Pakoras, som ser så fristende og lækre ud. Mine blev ikke helt sådan, men det var hos hende jeg fandt inspirationen.

100 gr porrer i tynde ringe
200 gr revet gulerod
100 gr rød peberfrugt
2½ - 3 dl. kikærtemel
½ tsk bagepulver
2 dl. vand
100 gr flødeost
1 tsk EsdragonSennep
3 tsk Karrysalt fra Mariager Saltcenter
2 tsk korianderfrø
½ tsk spidskommen
Peber

Alle grøntsager fintsnittes og blandes. Har du kikærtemel er det fint. Jeg lavede mit eget ved at køre tørrede kikærter i blenderen til det var som mel. Brænd korianderfrø og spidskommen af på en varm pande og kør dem i krydderikværnen. Bland mel med bagepulver og krydderier, og rør det til en halv tyk dej med ost og vand. Smag til.
Er dejen for tynd, kommes lidt mere mel i (hvedemel kan også bruges). Kom grøntsagerne i dejen og vend godt rundt.
Dejen sættes af på en bageplade med bagepapir og kommes i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.

I køleskabet stod også en rest guacamole fra i lørdags. Jeg kommer stenene i mosen indtil det skal spises, så derfor var den stadig grøn i dag. Den blev blandet med en anelse af Esdragonsennep, så det blev en rigtig god dip til. Lidt salat og der var aftensmad .

Katten? Ja den sov sødeligt og fik ellers lov til at  klare sig med sit tørfodder. Den fik ikke flere "lækkerier" den dag 🙂

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *