MADBLOG & LIVSSTIL

Jordbær-Rabarber Syltetøj

Det regner og er et rigtig trist vejr. Jeg indrømmer gerne, at jeg allerede længes efter sol og varme. Nu gik det lige så godt, og så er det slut. Så hvad er mere nærliggende end selv at lave det skønneste solskin indendørs, i form af en omgang syltetøj der får tænderne til at løbe i vand. Det skulle faktisk være lov, at hvis det regner og er gråvejr skal vi spise hjemmebagt knækbrød med hjemmelavet jordbær-rabarber syltetøj på. Det er max forkælelse, også hvis du som jeg sidder helt alene hjemme.

Lige for tiden køber jeg jordbær næsten dagligt, men det er sjældent jeg når at koge syltetøj af dem, for jeg får dem spist inden. Men i dag skulle det være. Mit hjemmelavede marmelade er sluppet op, så der skulle laves nyt. Tager jeg mig rigtig sammen en af de nærmeste dage, ville det jo være perfekt at få nogle glas lavet, så der er solskin i vinter også. At åbne sådan et glas en vinter dag, er som at lukke op for selve sommeren. Duften fra marmeladen får flusk tankerne hen på en varm sommerdag.

[ingredients title="Jordbær-Rabarber Syltetøj"]
3 gode glasfuld

  • 300 gr rengjorte jordbær i halve eller kvarte
  • 300 gr rabarber i skiver
  • 1 vaniljestang
  • 500 gr sukker
  • 2 tsk Marmelit

Kom de rengjorte og skårede jordbær og rabarber i gryden sammen med sukker, vaniljekerne og den tomme vaniljestang. Varm langsomt gryde op, så sukkeret smelter. Lad syltetøjet simre i 15 min.
Fisk den tomme vaniljestang op, og kom 1 skefuld sukker, blandet med marmelit (geleringsmiddel til marmelader) i, og lad det koge med i 2 min.
Gør 3-4 glas klar, ved at skolde dem grundigt, hælde 1 dl spiritus i glassene og snurre det godt rundt. Hæld spiritus ud af glasset inden du fylder syltetøjet på.
Sæt låg på, og vent nu helst til næste dag, inden du smager på de gode sager. Det er svært, og lige en lille smagsprøve må du altså godt.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *