• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Biksemad med spejlæg og tilbehør
et billede med biksemad
Biksemad er både skøn restemad og aftensmad, hvor man kan få tømt ud i køleskabet. Her serveret med spejlæg. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Biksemad med spejlæg og tilbehør

Udgivet: 16. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 16. feb. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en lækker omgang biksemad med spejlæg. En klassisk opskrift på en populær resteret med rødbeder eller agurkesalat.
  2. Opskrift på biksemad
  3. Biksemad med spejlæg og tilbehør
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter

Sådan laver du en lækker omgang biksemad med spejlæg. En klassisk opskrift på en populær resteret med rødbeder eller agurkesalat.

Biksemad er en skøn resteret, der er nem at lave som aftensmad, og som kan varieres efter hvad man nu har tilbage i køleskabet af rester.

Her i huset har jeg bestemt, at torsdagsmad er lig med nem mad. Sådan! Jeg fik i dag så samtidig ryddet op i køleskabet og grøntsagsskuffen. Kogte kartofler, kød, forårsløg og squash bliver nemlig til en lækker biksemad.

Nemt skal det være, men også smage godt, og det gør biksemad altid.

Af kød kan anvendes rester af flæskesteg, skinke, oksesteg, farsbrød og meget andet.

Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op.

Opskrift på biksemad

et billede med biksemad

Biksemad med spejlæg og tilbehør

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal: 2 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 350 g kartofler kogte
  • 350 g flæskesteg eller andre rester kød
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 håndfuld squash skåret i tern
  • 4 æg stegt som spejlæg
  • 2 tomater
  • 1 håndfuld purløg klippet
  • 2 spsk. engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til at stege i

Sådan gør du

  • Skær de kogte og kolde kartofler i små tern, kødet skæres også i tern og forårsløget i skiver.
  • Varm smør op på en pande og kom kartofler, løg, kød og squashtern på den når smørret er varmt.
  • Steg det godt igennem. Jeg er vild med, når kartoflerne er lidt sprøde til biksemad.
  • På en anden pande steges spejlæggene til hviden lige er stivnet.
  • Hæld biksemaden op, giv et drys salt og peber og læg spejlæg ovenpå.
  • Kom rigelig med purløg og evt. tomater ovenpå og server med engelsk sauce.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
626
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
460
mg
153
%
Natrium
 
1658
mg
72
%
Kalium
 
2004
mg
57
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Kostfiber
 
6
g
25
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
2018
IU
40
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der biksemad klar til servering.

Og så skal der selvfølgelig enten rødbeder til, eller som her agurkesalat.

Her i huset kan vi altså godt lide en ketchup på biksemaden. Det giver farver og smager bare godt. Nogen ting skal der bare ketchup på!

Se flere opskrifter

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

Hel kylling i ovn med tilbehør

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Se mere indhold på bloggen

fastelavnskage i fad eller bradepande

Fastelavnskage i fad eller bradepande

Hjemmelavet pasta med ragû Bolognese

Jordbærtærte og Silkeborg

Håndmikser fra White Away

Krydrede knasefrikadeller

Fyldte Dadler fra Johanne's

Pasta med sommermix.

Salat Bowl

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.