MADBLOG & LIVSSTIL

Farsbrød med krydderurter og Tomatsalsa

Indeholder affiliates links.

 Så kom jeg ind fra haven. Efter en uge med køligere vejr og lidt regn, er det jo næsten ikke til at komme indendørs nu hvor solen atter skinner og vi i dag rundede de 21 grader. Aftensmaden skulle da spises udenfor og kaffen bagefter også lige nydes i den sidste stribe sol inden den gik ned bag hustagene.
Imens snakkede vi om, at vi vil lave en terrasse, hvor vi kan nyde aftensolen. Det bliver nok et ferieprojekt, sammen med de andre idéer vi har. Mon ferien er lang nok?

I dag fik jeg nye lækre hvide asparges fra Aarstiderne. Jeg glæder mig allerede til i morgen, hvor de skal indgå i aftensmaden. Store sprøde og fine asparges. Det er med at spise dem nu, hvor de er i sæson.

Aftensmaden sådan en torsdag aften, blev til små farsbrød med en lækker tomatsalsa til. Farsbrød findes der mange gode og spændende udgaver af, og jeg har også  tidligere skrevet om et par stykker her på bloggen. Men nu hvor krydderurterne pibler frem, skal de selvfølgelig bruges.

Små farsbrød med krydderurter
400 gr hakket oksekød
1 æg
1 spsk rasp
1 håndfuld finthakkede krydderurter f.eks:
citronmelisse - kinesisk purløg - hvidløg - basilikum
salt og peber
olie til stegning

Bland alle dele, undtagen olie, og ælt farsen godt sammen. Krydderurterne skal være finthakkede, og det skal hvidløg også. Krydr med salt og peber.
Form 6 små brød og steg dem på en pande med olie.

Server farsbrødene med kogte ris, tomatsalsa og en lækker salat.

Tomatsalsa
2  store tomater
½ rødløg
½ dl. små fine squashtern
1 fed hvidløg
1 lille rød chili
Friske basilikumblade
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
salt og peber

Skær tomater, løg, squash og chili i meget små tern. Basilikum snittes fint. Bland en dressing af olie, eddike og smag til med salt og peber. Det hele blandes sammen, og salsaen stilles i køleskabet, i mindst et par timer. Salsaen har godt af at trække, så smagen rigtig træder frem.
Du kan justere med chili, hvor stærk du vil have din tomatsalsa.

 

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *