MADBLOG & LIVSSTIL

Da jeg var barn, husker jeg min mor lavede butterdejssnegle med fars inden i, og stegte dem på panden. Det var en fed omgang, som jeg ikke har lyst til at smage igen. Men på en eller anden måde har jeg alligevel lyst til at lave noget mad med butterdejen, som så skal i ovnen i stedet for. Der er jo ingen grund til at den skal suge mere fedtstof end den har i forvejen.

tomat-fars-butterdej2
500 gr. hakket kalve- og flæskefars
1 æg
½ dl rasp
1 lille tomatpuré (70 gr)
1 rød peberfrugt
salt, peber
hvidløg
små gulerødder
½ pakke flødeost
butterdej
evt. blå birkes

Skær peberfrugten i små tern. Bland farsen med æg, rasp og tomatpure. Pres 1-2 fed hvidløg i farsen og smag til med salt og peber.
Bland tilsidst peberfrugten. Lad farsen stå lidt.

Kog små gulerødder, eller gulerødder der er skåret igennem, så de ikke er for tykke. De skal ikke være mere end der stadig er bid i dem. Lad dem køle af.

Fold butterdejen ud. Jeg bruger færdiglavet fersk dej, men er du frisk, kan du lave den selv.  Skær  butterdejen ud i stykker af ca. 15 x 8 cm. Smør alle stykkerne  med flødeost.  Smør ikke helt ud til kanten. Læg nu en pæn klat fars på hver stykke dej, kom en gulerod i midten og fold dejen sammen som små pakker. Jeg fik 8 pakker ud af portionen + 3 frikadeller uden dej.

Butterdejspakkerne smøres med vand og drysses med blå birkes. Bages ved 200 grader i ca. ½ time eller til de er pænt lysebrune og gennembagte.
farspakker-salat-kartofler

Jeg serverede mini-hasselbagte kartofler og en lækker salat til. Resterne kommer med i madpakken i morgen, for jeg tror de små pakker er rigtig gode kolde også.

PS. farsen giver også super gode frikadeller.

print

2 reaktioner

  1. Hejsa.
    Jeg er helt sikker på de også smager skønne uden gulerødder. Så du er tilgivet 😉

    God weekend!
    Hilsen Ellen

  2. Hejsa. Tak for en rigtig dejlig opskrift! Jeg fik endelig taget mig sammen til at bikse det sammen og det smagte ærlig talt fantastisk 🙂 Jeg er dog ikke så vild med gulerødder så dem undlod jeg ligeså forsigtigt hehe 😀
    God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter