MADBLOG & LIVSSTIL

Lidt italiensk kage, der er blød og med en dejlig smag af solbær. Ricotta er næringsrig og fedtfattig, og så er den god både til bagning og madlavning, og selvfølgelig også frisk. Og den kan også fint fryses. Jeg købte for nogen tid siden, nogle stykker, som Netto solgte til halv pris. Udløbsdatoen var nogle dage efter, så de røg i fryseren. Og nu har jeg så fundet en af dem frem, til en kage.

solbaer-flormelis

Når der nu står så mange solbær og kigger på mig, kan der ikke komme andet i kagen end netop solbær, men ellers vil den også være god med en god chokolade i.

250 gr Ricotta
2 store æggehvider
2 store æggeblommer
200 gr sukker
1 tsk vanilje
2 tsk citronsaft
3 spsk mel
300 gr solbær
1 nip salt

Start med at gøre solbær klar. Frosne kan også anvendes, men da de netop er i sæson nu, er det oplagt at bruge friske.
Pisk æggehvider stive med 1 lille nip salt. Det gør dem mere faste.
Pisk æggeblommer med sukker og vanilje, så der er hvidt og skummende.

ricotta-kage-solbaer

Jeg kommer lige i tanke om, at da vi i skoletiden have køkkenskole (ja det hed det den gang) skulle vi have pandekager. Vores lærer fortalte at vi fik flere pandekager jo mere vi piskede vores æg og sukker – Jeg kan love jer for, at vi piskede, og piskede 😉
Det var et side spring – tilbage til opskriften.

ricotta-tallerken

Bland nu forsigtigt ricotta, mel og citronsaft i æggeblandingen. Bland solbær i dejen. Og til sidst, vendes æggehviderne forsigtigt i dejen.

I en lille form – ca. 20 cm – kommes bagepapir i bunden, og kanterne smører du med lidt smør. Kom dejen i og bag kagen i ca. 50 min ved 175 grader.

Tag kagen ud, og lad den køle helt, inden den pyntes og serveres.

solbaer-kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter