• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Dessert

Ricotta kage med solbær

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Lidt italiensk kage, der er blød og med en dejlig smag af solbær. Ricotta er næringsrig og fedtfattig, og så er den god både til bagning og madlavning, og selvfølgelig også frisk. Og den kan også fint fryses. Jeg købte for nogen tid siden, nogle stykker, som Netto solgte til halv pris. Udløbsdatoen var nogle dage efter, så de røg i fryseren. Og nu har jeg så fundet en af dem frem, til en kage.

Når der nu står så mange solbær og kigger på mig, kan der ikke komme andet i kagen end netop solbær, men ellers vil den også være god med en god chokolade i.

250 gr Ricotta
2 store æggehvider
2 store æggeblommer
200 gr sukker
1 tsk vanilje
2 tsk citronsaft
3 spsk mel
300 gr solbær
1 nip salt

Start med at gøre solbær klar. Frosne kan også anvendes, men da de netop er i sæson nu, er det oplagt at bruge friske.
Pisk æggehvider stive med 1 lille nip salt. Det gør dem mere faste.
Pisk æggeblommer med sukker og vanilje, så der er hvidt og skummende.

Jeg kommer lige i tanke om, at da vi i skoletiden have køkkenskole (ja det hed det den gang) skulle vi have pandekager. Vores lærer fortalte at vi fik flere pandekager jo mere vi piskede vores æg og sukker - Jeg kan love jer for, at vi piskede, og piskede 😉
Det var et side spring - tilbage til opskriften.

Bland nu forsigtigt ricotta, mel og citronsaft i æggeblandingen. Bland solbær i dejen. Og til sidst, vendes æggehviderne forsigtigt i dejen.

I en lille form - ca. 20 cm - kommes bagepapir i bunden, og kanterne smører du med lidt smør. Kom dejen i og bag kagen i ca. 50 min ved 175 grader.

Tag kagen ud, og lad den køle helt, inden den pyntes og serveres.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Sommer Spelt-alamande

Kraftig Chokolademousse

Avocado Vaffel Sandwich

Kartoffelsalat med Persillepesto

Turen gik til Gram Café & Gårdbutik

Gulerodsmuffins med Ostetopping

Grove chokolade boller

Svinekoteletter med rodfrugter

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.