Indeholder affiliates links
I dag har jeg været ude i haven. Jeg har fået plantet nye persille og purløg og prøvet på at begrænse min mynte lidt. Hold op sådan noget breder sig vildt meget, men så er det jo godt den gror i et højbed. Jeg har også sået salat, gulerødder og radiser. Nu må jeg se, om det er for tidligt, men jeg længes efter at kunne hente det i min køkkenhave.
Efter en dejlig formiddag, hvor der både blev gjort rent undendørs og altså sået i haven, mente fik jeg lyst til frokost. Der lå stadig en enkelt quinoabøf fra den anden dag i køleskabet, og den måtte kunne bruges til et eller andet. Jeg fik idéen, at den skulle udgøre bunden til en pizza. Normalt laver man jo en bund af pizzadej, som du kan finde opskriften på både her på bloggen, og andre steder på nettet. Men det er altid spændende med lidt andet.
Som tænkt, så gjort.
Opskriften er til 1 person, og kan også laves på f.eks. en almindelig bøf, kotelet eller andet, der er tilovers.
1 quinoabøf
ganske lidt tomatsovs, tomatpure
et par løgringe
1 spsk kogte ris, der også stod i køleskabet
1 æg
2 skiver fed ost
salt, peber og chiliflager
Blandet salt til bund
Læg bøffen på et stykke bagepapir og smør tomatsovsen ud over. Læg løgringe på og lav en kant hele vejen rundt af den kogte ris. Risen skal holde på ægget, det slås ud i midten af bøffen.
Læg 2 skiver god ost over og krydr med slat, peber og chiliflager.
Har du ikke ris, kan en ring af peberfrugt også fint bruges.
Sæt det hele i ovnen ved 200 grader, indtil osten begynder at smelte.
Læg på en tallerken, sammen med en god salat.
Så er der en lækker frokost, lavet af lutter rester fra køleskabet.
Skriv din kommentar her