• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Pebermyntekonfekt

Pebermyntekonfekt

Udgivet: 9. dec. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg husker ikke der blev lavet en hel masse hjemmelavet konfekt til jul, da jeg var barn. Men 2 ting blev der dog altid lavet, og det var marcipan i sådan nogle harlekintern, med lag i forskellige farver, og så var det pebermyntekonfekt. Netop pebermyntekonfekt, synes jeg kunne være lidt sjovt at prøve igen, og jeg legede så lidt videre med min mors opskrift (som er nøjagtig som alle andres).

Pebermyntekonfekt
1 bæger pasteuriseret æggehvider
ca. 400 gr flormelis
5 dråber pebermyntessens

Smarties til pynt
chokolade til overtræk

Hæld æggehviden op i en skål sammen med pebermyntedråberne. Sigt flormelis i, lidt ad gangen, og rør godt rundt. Massen skal være tør og fast, så man kan trille kugler af den.

Tril kugler af pebermyntemassen og tryk dem let flade.
- kom en smarties i midten, eller
- lav en fordybning i midten og hæld smeltet chokolade i hullet, eller
- tryk dem ganske let med en gaffel, så der kommer et mønster i

Stil konfekten til tørre et par timer, eller til dagen efter. Konfekten kan dyppes helt eller halvt i chokolade og drysses med lidt pynt. Jeg har brugt de små sølvkugler man kan købe, knust dem fint og drysset over den våde chokolade. Det giver et fin sølv-julet-sne drys.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Blommechutney

Farverig Spidskålssalat

Glaserede Koteletter

Jordbærsæsonen er igang

Hygge og Pasta med ærtepesto

Dagen før dagen

Oksekødsboller i tomatsauce

Julegrisen er Økologisk

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.