MADBLOG & LIVSSTIL

Is med mascarpone og solbærsirup

Jeg var i starten lidt ked af, at skulle have ferie et par uger tidligere end jeg plejer, men lige nu befinder jeg mig ret så godt med, at kunne sidde ude i haven med et glas rosévin og skrive på bloggen. Ja jeg sover lidt længere i ferien, jeg er jo udpræget B menneske, og fungerer ikke alt for godt tidligt om morgenen. Så det er dejligt at kunne stå op kl 9 og være frisk, spise morgenmad på terrassen og så ellers bare lave lige hvad jeg gider resten af dagen. Der er et par blogger-opgaver jeg skal have lavet i ferie, men det nyder jeg nu kun. I dag kører vi til Aarhus, både for at ose lidt rundt i byen, se det nye havnebad og så selvfølgelig besøge vores søn og svigerdatter. Vores fantastiske svigerdatter er jo ved at få en pæn stor mave nu, hvor der kun er en god måned til at den lille prinsesse komme ud og hilser på os. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive farmor, og det det nærmer sig. Jeg indrømmer gerne, at der er indkøbt lidt pigetøj som jeg skal have med op til den lille familie i. Jeg kan slet ikke vente med at give dem det.

Havnebadet glæder jeg mig også til at besøge. Det er et fantastisk område der er lavet ved havnen i Aarhus, så dejlig en oase midt i den ellers travle by. Dem er der forøvrigt rigtig mange af rundt omkring. Altså oaser i Aarhus. Men havnebadet er helt nyt, og sidst vi var der, var de igang med at lave det. Nu står det så færdigt, og vi skal se hvor flot det er blevet.
Kan vi mon købe is der? Jeg ved, at meningen er at der senere skal være café m.m. i området, så det bliver endnu bedre.
Mon ikke også vi skal et smut forbi både Åen og Vestergade. Vestergade er bare et dejligt område,

Som I jo nok husker, lavede jeg i lørdags flere udgaver af hjemmelavet is. Denne her med mascarpone og solbærsirup er også super god, og lige så nem som de andre udgaver. Kiksene der er knust og kommet i, giver lidt knas når du spiser af isen. Og så smagen af solbær, - er det ikke bare en helt igennem sommersmag?

[ingredients title="Mascarponeis med solbær"]

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 stang vanilje + 1 tsk sukker
  • 2½ dl fløde
  • 1 dl vand
  • 1 bæger mascarpone ost
  • 100 gr knuste digestive kiks
  • solbærsirup

Kom kondenseret mælk i en skål og bland stille og roligt vandet i. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kernene ud og bland vaniljekerner med sukker. Pisk det i mælken.
Pisk fløden stil skum
Pisk mascarponeen blød og pisk den sammen med den kondenserede mælk inden det vendes i flødeskummet.  Stil gerne det hele i køleskabet nogle timer, så det er godt koldt inden du kører den på ismaskinen.

Har ud ismaskine kører du indtil den begynder at blive tyk. Knus kiksene groft og kom dem i isen. Lad den kører færdig. Når du kommer isen op i en form for at komme i fryseren, kan du hælde solbærsirup i, så der dannes striber.

Har du ingen ismaskine, hælder du isen i en form og sætter i fryseren. Pisk den igennem hver ½ time, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Vend så de groft kuste kiks i.
Fortsæt med at piske hver ½ time, indtil du ikke kan længere. Den sidste gang du pisker kan du vende noget af solbærsiruppen i, så det ligger som striber. Så får isen fred til at fryse færdig.

Ved servering af isen hælder du godt med solbærsirup over.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *