MADBLOG & LIVSSTIL

I weekenden prøvede jeg for første gang at overnatte bag tremmer. Det var dog en luksuscelle og med lidt friere forhold end der har været hertidligere. Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 og FÆNGSLET er i dag en national og international anerkendt ramme for kultur og events, der rummer museum, café, koncertsale, overnatning m.m. Museet er rigtig spændende, og du skal sætte nogle timer af til at gå rundt der, for der er meget at se og læse.

Det var et privat firmaarrangement jeg deltog i, så derfor er der ikke billeder fra festen.

Vi var så heldige, at have en tidligere fængselsbetjent med, som havde arbejdet i Horsens Statsfængsel indtil det lukkede. Han kunne sammen med vores museumsvejleder (der havde været tidligere indsat i Vridsløsselille) fortælle mange historier fra fængselslivet. Det var bestemt ikke meget lyserødt for de indsatte, og til tider et meget hårdt job som fængselsbetjent. Men for os var det en god og spændende oplevelse, der indimellem gav gåsehud på armene. For det er jo ikke bare en historie, men helt autentisk.

Selvom SleepIn værelserne, hvor vi overnattede i køjesenge, var med gitter for vinduerne og tunge døre med lås udefra, var det en hel del mere luksus i forhold til de tidligere celler. Denne her celle er nu også af ældre dato.

Min mand og jeg havde været rundt i fængsel tidligere, så vi skulkede for lidt at rundvisningen og drak i stedet en kop kaffe i caféen, Det er en fantastisk hyggelig café.

Bordene i caféen er lavet af gamle fængselsdøre. Solide borde og flotte borde.
Musikerne der spillede til festen, gav et par numre ude i selve fængslet. Det gav en helt speciel oplevelse og det lød rigtig godt.

Det var en god weekend, og spændende at prøve. SleepIn er som et vandrehjem med køjesenge, håndvask på værelserne og bad og toilet på gangen. Desværre glemte jeg at tage et billede af værelset, lige som jeg også glemte at tage et billede af fængset udefra da det blev mørkt. Der var nemlig en helt speciel stemning når man gik rundt blandt bygningerne i mørke men med et oplyst fængsel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter