MADBLOG & LIVSSTIL

Faaborg - en smuk købstad

Jeg har i weekenden været et par dage i Faaborg. En dejlig købstad i det sydfynsk, med masser af stokroseidyl. Byen er fyldt med historie, og man oplever virkelig meget ved blot at gå rind i de brostensbelagte smalle gader, med velbevarede gamle købmandsgårde og Klokketårnet, som er byens vartegn.

Faaborg, eller Foburgh (som siges at betyde Rævens Borg), nævnes første gang i 1229, hvor Kong Valdemar Sejr forærede sin portugisiske svigerdatter, Prinsesse Eleonora, Faaborg som morgengave. Ikke så ringe at få så smuk en by som gave 🙂

Faaborg er med masser af aktiviteter og turister hele sommeren igennem, men når efteråret kommer som nu, bliver her efterhånden mere stille og man kan virkelig nyde den fred og ro der er i byen, sammen med alle de smukke huse og bygninger. En gåtur i de små stræder byder på masser af oplevelser og historie.

Og så er der en fantastisk havn i Faaborg, lige ud til Faaborg Fjord. Vejret var nu også med os, og med 20 - 22 grader og fuld sol, kan der ikke andet end være smuk ved vandet. Vi nød ihverfald mange timer her, og der var der også mange andre end os der gjorde. Både ved havnebassinet, hvor der også blev sejlet, og da vi gik tur langs Langelinje, som er en virkelig smuk og dejlig tur. Og der var da også røde næser og pander da vi kom til aften 🙂

Jeg tror næsten, at billeder taler for sig selv. Og viser vist også, at vi havde en rigtig god weekend her.

Nårh ja, mad skulle der da også til. Og vi fandt en lille intim restaurant, som serverede det mest veltilberedte måltid vi har fået. Il Pelato skal du virkelig opleve, hvis du er i nærheden af Faaborg. Men husk at bestille bord, for der er ikke mange pladser. Maden er god og autentisk italiensk mad, og betjeningen er personlig og super god. Jeg kunne vist godt finde på,. at tage et par dage til Faaborg, blot for at spise hos Il Pelato (som forøvrigt betyder "skaldet mand").

Lad dig inspirere af billederne, og tag på tur til Faaborg. Der er meget mere at opleve, vi kunne kun nå en lille del i de 2 dage.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *