• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Solbær til marmelade og syltetøj

Solbær til marmelade og syltetøj

Udgivet: 16. jul. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I dag ringede de endelig fra Vibegård, for at fortælle at de høstede solbær i dag. Så er det bare med at komme der ud og få en spand eller to under maskinen, så der er solbær til vinterens marmelader, kager, desserter m.m. 13 kg fik jeg med hjem, så der er lidt der nu skal vaskes og gøres klar. Når jeg nu lige regner lidt på det, kan jeg faktisk godt se, der bliver en hel del poser til fryseren, men jeg er også sikker på, at de nok skal blive brugt. Der skal nemlig også lige laves en omgang solbærrom, sådan bare så vi har en at nippe til en gang imellem 🙂

Det første kilo solbær har jeg allerede omdannet til flere skønne glas solbærmarmelade. Varm solbærmarmelade smager skønt på et stykke rugbrød kan jeg godt hilse og sige- men det er nu bedst at vente, til det er afkølet og stivnet lidt mere.

Til min marmelade brugte jeg følgende:

1 kg vaskede og rensede solbær
700 gr sukker
3 tsk økologisk marmelit uden konserveringsmiddel
2 spsk sukker

De rene solbær kommes i gryden med sukkeret, og vendes godt rundt. Lad det koge langsomt op, og kog ca. 10 min. Bland så marmelit med de 2 spsk sukker, og drys det i marmeladen mens der røres rundt. Marmeladen bringes i kog og koger 2 min. Skum  marmeladen.

Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, så istedet skyller jeg mine rene glas godt med spiritus. Rom eller vodka.
Så hælder jeg den varme marmelade på glas, og lukker straks. Er man hurtig, danner der sig vakum.

Sådan, så er der marmelade til den næste tid. Hurtigt og nemt ikk? Og så ved du hvad der er i din marmelade, når du selv laver den.

Da jeg skyllede det sidste glas med en sjat rom, lod jeg det lige så lidt. Rom er jo helt klar, hvis det altså er hvid rom som det jeg havde, og selvfølgelig glemte jeg der var noget i glasset, og hældte marmeladen oveni. Jeg er spændt på hvordan det glas smager 🙂

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Havtorne-Sorbet med pang

Italiensk Pastasalat

Bønnesalat

Hjemmelavede Forårsruller

Krydderkage

Miras Aspargeshottere

Gulerodssuppe med tomater

Jordbær-Rabarber Syltetøj

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.