• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Frugter & Bær

Solbær til marmelade og syltetøj

Udgivet: 16. jul. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I dag ringede de endelig fra Vibegård, for at fortælle at de høstede solbær i dag. Så er det bare med at komme der ud og få en spand eller to under maskinen, så der er solbær til vinterens marmelader, kager, desserter m.m. 13 kg fik jeg med hjem, så der er lidt der nu skal vaskes og gøres klar. Når jeg nu lige regner lidt på det, kan jeg faktisk godt se, der bliver en hel del poser til fryseren, men jeg er også sikker på, at de nok skal blive brugt. Der skal nemlig også lige laves en omgang solbærrom, sådan bare så vi har en at nippe til en gang imellem 🙂

Det første kilo solbær har jeg allerede omdannet til flere skønne glas solbærmarmelade. Varm solbærmarmelade smager skønt på et stykke rugbrød kan jeg godt hilse og sige- men det er nu bedst at vente, til det er afkølet og stivnet lidt mere.

Til min marmelade brugte jeg følgende:

1 kg vaskede og rensede solbær
700 gr sukker
3 tsk økologisk marmelit uden konserveringsmiddel
2 spsk sukker

De rene solbær kommes i gryden med sukkeret, og vendes godt rundt. Lad det koge langsomt op, og kog ca. 10 min. Bland så marmelit med de 2 spsk sukker, og drys det i marmeladen mens der røres rundt. Marmeladen bringes i kog og koger 2 min. Skum  marmeladen.

Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, så istedet skyller jeg mine rene glas godt med spiritus. Rom eller vodka.
Så hælder jeg den varme marmelade på glas, og lukker straks. Er man hurtig, danner der sig vakum.

Sådan, så er der marmelade til den næste tid. Hurtigt og nemt ikk? Og så ved du hvad der er i din marmelade, når du selv laver den.

Da jeg skyllede det sidste glas med en sjat rom, lod jeg det lige så lidt. Rom er jo helt klar, hvis det altså er hvid rom som det jeg havde, og selvfølgelig glemte jeg der var noget i glasset, og hældte marmeladen oveni. Jeg er spændt på hvordan det glas smager 🙂

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Pasta med Hokkaido

Jordbærsæsonen er igang

Citron Koteletter & Salat

Elvis Sandwich

Forårssnegle med lækkert fyld

Vinaigrette med Cavi-art

Æbledessert

Bagt Blomkål

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.