MADBLOG & LIVSSTIL

Banankagen til fredagskaffen

En fridag kræver næsten en kage til kaffen. Og når der så samtidig ligger et par bananer og er lettere brune, er valget slet ikke så svært. Det var bare at finde min mors bagebog frem og finde opskriften på banankagen Egentlig skulle der kokosmel i kagen, men i mangel af dette, blev det uden. Og den er bestemt lige så god uden. Jeg husker, at min mor altid kom chokoladeglasur på kagen, - jeg nøjedes dog med at drysse flormelis over. Det gør den lidt mindre sød.

Ellers har min fridag været helt stille og rolig. Jeg skulle egentlig i haven og så lidt gulerødder og salat, men der var ret meget regnvejr fra morgenstunden. Så i stedet for blev det en indendørs dag. Lidt oprydning i garderoben blev det da til, Pyha 2 sækkefulde. Jeg forstår det altså ikke. Synes aldrig jeg har noget tøj at tage på. Og enkelte af delene var det da også lidt svær at skille mig af med, men nu havde jeg besluttet mig for, at alt der ikke har været i brug inden for det sidste år, skulle ud. Det gav luft, og så er der plads til noget nyt 😉

[ingredients title="Banankagen"]

  • 220 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 stor tsk bagepulver
  • 3 bananer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 g mørk chokolade

Pisk smør og sukker sammen til det er luftig. Tilsæt æg et af gangen og pisk godt mellem hvert æg der tilsættes.

Si mel, bagepulver og vaniljesukker i og pisk, inden bananer i små tern (eller most) og grofthakkedet chokolade vendes i dejen.

Kom dejen i en bradepande 20 x 30 cm og bag den ved 180 grader i ca. 40 - 45 min.

Den afkølede kage kan overtrækkes med glasur blandet med lidt kakao eller lot drysses med flormelis.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *