• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Småkager » Solskinskager

Solskinskager

Udgivet: 20. jan. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Disse dejlige små kager, skinner som solen med den flotte gule abrikosmarmelade, og vil lyse op og fange opmærksomhed på ethvert kaffebord. Sammen med ristet kokos, giver de en dejlig smagsoplevelse, og kagerne kan fint gemmes nogle dage i en kagedåse, men som alle andre kager, smager de bedst nybagte.

Solskinskager
150 gr blødt smør
120 gr flormelis
4 solgule æggeblommer
½ tsk bagepulver
400 gr hvedemel
vanilje

Alle ingredienser røres godt sammen til en blød men fast dej.
Tril små kugler på størrelse med en valnød, og lav en god fordybning i kagerne.

Sættes på en bageplade og bages i ca. 10 min ved 175 gr. De skal ikke tage ret meget farve, men blot gennembagte.
Afkøles på en bagerist.

Imens ristes kokosmel på en tør pande, så det bliver lysebrunt. Bliv ved det, og vend hele tiden kokos rundt på panden. Afkøles.

 

Vend hver enkelte lille kage i abrikosmarmelade - kun på kanterne - og vend dem herefter i det ristede kokosmel.
En klat abrikosmarmelade kommes i fordybningen og de er klar til servering.

Man fornemmer næsten foråret på kaffebordet. Velbekomme!

Inspiration til kagerne er fundet på http://dlicedorient.blogspot.dk/

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Islandsk Lagkage

Farverig Salat

Hurtig mad i ovnen

Madplan Uge 50

Pasta med Gorgonzola

Persillepesto med hytteost

Madplan uge 39

Årets sidste middag 2014

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.