MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links
Svendborg-55Jeg har igen været på en lille weekendtur, og denne gang gik den til det sydfynske, nemlig Svendborg. Med forventning om en weekend med rigtig forår, tog vi afsted. Godt nok meldte vejrudsigten lidt koldt vejr med slud, – men mon det kunne nå til sydfyn? Gjorde det så heller ikke sådan rigtigt, men vi blev da noget overraskede, da vi lørdag eftermiddag fik et par snebyger med store snefnug. Heldigvis smeltede de straks, og gik over til regn. Og sidst på eftermiddagen var der igen dejligt vejr.

Fredag var der rigtig dejligt vejr, og man kunne nemt sidde ude i solen. Frokosten blev indtaget i havestuen på Hotel Ærø, som mindede mig om badehotellerne. Vi fik en dejlig frokostplatte og en kold fadøl til. Hvad mere kan man forlange? Så var weekenden startet, og den skulle nydes max.

Vi boede i en ferielejlighed, der lå i en af de små hyggelige gader. En original og fantastisk lejlighed, med mange detaljer. Kommer I til Svendborg, og har brug for overnatning, så er det virkelig et godt valg. kageJeg tror der er helt fantastisk smukt når foråret og sommeren kommer. Selvom det ligger meget centralt, er der en fantastisk ro der.

Selvfølgelig skulle kaffen indtages i solen i den dejlige gårdhave. Jeg havde lavet et par kager af en bund som til rugbrødslagkage,ovenover en solbærmousse og overtrukket med chokoladeganache. Desværre fik vi dem spist inden jeg fik kameraet frem, men de smagte altså også rigtig godt.
Jeg lavede rugbrødslagkage ud fra en opskrift jeg fandt, og den var faktisk ligeså god som min mormors. Og det skal der egentlig ret meget til at den er.

Svendborg-86

Svendborg-91
Det blev selvfølgelig til flere gåture langs havnen, både skibshavnen og lystbådehavnen. Havnemiljøer har nu bare noget helt specielt over sig. Lørdag aften var i det gamle Svendborg Værft, som er omdannet til bla. Kammerateriet. Her spillede Billy Cross og band det skønneste blues musik. Tænk, at en mand på 69 år, er så sprængfyldt af energi, og bare fyrer den af med de fedeste numre af blues rock.

IMG_20160423_223113
Billy-Cross-Kammerateriet-Svendborg-01
Det blev også til en tur til Tåsinge, hvor det smukke Valdemarsslot ligger. Efter vi havde været rundt på hele slottet, fra kælder til loft, og skulle ud og kigge på omgivelser, ville vejret desværre skifte fra sol til sne og regn. Lidt øv, men sådan var det nu.
Vi prøvede ellers med en kop kaffe inden vi gik, men det sneede stadig.
Foresten er det en god café der. De serverer frokostmenuer, og man får et godt stykke smørrebrød for bare 39,- kr. Håndmadder kunne vi få for 15,-. Helt utroligt, men der var også mange mennesker der sad og spiste, og det forstår man da godt. Selvom vi “kun” skulle have en kop kaffe, endte det med vi både fik smørrebrød og kaffe bagefter. Sådan kan det jo gå. Men det smagte rigtig godt.

val
skab Svendborg-59 Svendborg-99

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter