MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg har en gang haft en opskrift på snickerskage, men jeg ved faktisk ikke hvor den er blevet af. Og det er også rigtig lang tid siden jeg har bagt den. Så da jeg så den inde på Signes Mad, fik jeg en ustyrlig trang til at bage den igen. Så det er Signes opskrift, dog med et par enkelte ændringer.

Snickerkage
Bund:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1½ tsk bagepulver
2 tsk mandelessens
marven af en halv vaniljestang
250 g peanuts

Karamel:
1½ dl fløde
1½ dl sirup
3 spsk kakao
3 dl sukker
marven af 1 stang vanilje
75 g smør

Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
25 g smør

Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver. Bland mel, vanilje og bagepulver og kom det i smørblandingen sammen med mandelessens. Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Prik bunden med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned.

Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over. Jeg prikkede godt, så den blev godt og dejlig snasket.

Til ganachen kommes smør, fløde og hakket chokolade i en skål i vandbad. Derefter røres grundigt til al chokoladen er smeltet.  Hæld ganachen over den kolde kage, og lad den stivne en times tid. Skær kagen i små firkanter (a la brownies) og server.

 

print

2 reaktioner

  1. En hamrende godt kage med tips i, i forhold til den kage jeg bagte i forvejen ;o)
    Dejlig kage….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter