MADBLOG & LIVSSTIL

Marcipansmåkager

I dag blev kalenderlyset tændt, julemusikken sat på og julehyggen tog for alvor sit indtog. I morgen har jeg fri og vil tage en tur til Smilets by, Aarhus og nyde deres julepyntede by. Jeg har læst at Central Food er rigtig hyggelig i juletiden, og der serveres juleretter. Så mon jeg ikke lige skal der ind og få lidt mad? Jeg har besluttet mig for, at jeg vil lave én jule aktivitet hver dag.  Så må jeg se hvad det bliver. I dag bagte jeg Marcinpansmåkager, og i morgen juleudstilling. Lørdag bliver der kogt surrib, og søndag nøjes jeg måske med at lytte til julemusik. Julerengøring synes jeg altså ikke rigtig gælder som juleaktivitet, så den glemmer jeg bare lidt 😉

marcipankager-smaakager-21-2
Kagerne er super nemme og hurtige at bage. Jeg æltede dejen sammen i går, lod den ligge i køleskabet et døgn, bagte dem i eftermiddags, og spiser dem i aften. Nej pjat, vi smager dem i aften.

Marcipansmåkager (ca. 110 stk)

2 dl flormelis
300 g smør
200 g marcipan
6 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
kokosmel, birkes, revet citronskal eller andet

marcipankager-smaakager-16-2
Kom flormelis og smør i røremaskinen og kør det sammen. Riv marcipanen ned i dejen og tilsæt mel og bagepulver.
Kør det sammen til dejen er samlet til en kugle. Del dejen i 3 og tril ruller af dem. Ca. 5 cm. i diameter.
Tril dejrullerne i enten kokos, revet citronskal eller birkes. Perlesukker, finthakkede mandler eller noget helt andet kan også bruges.
Læg dejrullerne i køleskabet til næste dag, eller mindst et par timer, så de bliver lidt faste og nemmere at skære i pæne skiver.

Tænd ovnen på 190 grader.
Skær kagerne i 5 mm tykke skiver og læg dem på bageplade.

Bag dem i ca. 5 - 10 min, alt efter hvor tykke du har skåret dem. De skal være gyldne. Afkøl på en bagerist og sæt kaffen over i mens. Så er du klar til at tænde kalenderlyset, sætte julemusikken på og nyde en kop kaffe med friskbagte og sprøde Marcipankager.

Glædelig 1. December.

marcipankager-smaakager-01-2

2 reaktioner

  1. Ej hvor er det dejligt. Man bliver jo glad i låget når der er andre der også får et dejligt resultat ud af opskrifterne.

    Stjernerne vil jeg hænge på juletræet og glæde mig over dem hele julen.

    Må du få en fantastisk jul!

  2. Aldrig har jeg bagt SÅ sprøde småkager. Og jeg har virkelig bagt i mange år! Yderst velsmagende. Fem en halv stjerner ud af fem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *