MADBLOG & LIVSSTIL

Minnie Mouse Popcakes

Det er rigtig mange år siden sidst, men i weekenden blev der holdt børnefødselsdag hos os. Vores lille barnebarn, som er en stor pige på nu 2 år, blev fejret af familien og alle havde en rigtig god dag. Forældrene stod selv for det hele, vores stue havde bare plads til alle, og derfor "lånte" de den. Jeg kunne dog ikke helt lade være, så jeg havde lavet små "Minnie Mouse" popcakes, da temaet var Minnie Mouse. Og fødselsdagsbarnet elskede dem.

Faktisk minder popcakes lidt om romkugler (eller trøfler), blot med en anden smag. Og så har de en pind i, til at holde ved mens man spiser dem. Jeg lavede små ører og sløjfe af fondant, som blev sat på inden chokoladen stivnede.

[ingredients title="Popcakes"]
ca. 40 stk

  • 550 gr. chokoladekage eller citronmåne uden glasur
  • 200 gr. flormelis
  • ca. 2 spsk kakao / revet citron skal af 1 øko citron
  • 200 gr. naturel flødeost
  • 50 gr blødt smør
  • 450 gr god mørk chokolade
  • evt. fondant ører og sløjfer
  • 40 halve sugerør

Jeg brugte en god chokoladekage, men du kan også bruge kagerester, en citronmåne (uden glasuren), marmorkage og lign., som du smuldrer helt fint i en skål.
Hæld flormelis og kakao (citronskal hvis det er en lys kage) ved, og bland flødeosten i. Kom smørret ved og mos det godt sammen.

Stil massen kold en times tid, inden du triller dem til ca. 40 kugler. Sæt dem gerne på køl igen, mens du smelter chokoladen over vandbad.

Dyp sugerøret i chokolade inden du stikker den ned i en popcakes. Nu sidder den godt fast, når du nu skal til at dyppe kagerne i chokolade.
Dyp hver enkelt kage i chokoladen, så hele kuglen bliver dækket. Har du pynt, skal det på hurtigt, inden chokoladen stivner.

Opbevar popcakes i køleskabet, og server dem kolde. En super lækker og sød mundfuld, som alle vil elske dig for.

Kan holde sig et par dage i køleskabet, hvis de ikke er spist inden.

Fondant købte jeg færdig, i små pakker, rullede ud og trykkede små cirkler ud der blev formet til ører og sløjfer.

[/ingredients]

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *