• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Mørbradgryde med champignon og lækker mos
mørbradgryde med champignon og paprika
En nem mørbradgryde med champignon og paprika, der her er serveret med en lækker mos. Skøn aftensmad med en klassisk gryderet. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Udgivet: 8. sep. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. sep. 2023.

Oversigt over indhold

  1. En nem opskrift på mørbradgryde med champignon og paprika. Klassisk gryderet, der her er serveret med en lækker mos af bla. blomkål.
  2. Opskrift på mørbradgryde
  3. Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

En nem opskrift på mørbradgryde med champignon og paprika. Klassisk gryderet, der her er serveret med en lækker mos af bla. blomkål.

Mørbradgryde er en populær gryderet ved de danske spiseborde, og her får du en nem opskrift med blandt andet champignon og paprika.

Men du får også opskriften på lækkert tilbehør til mørbradgryden, og så er du sikker på en skøn omgang aftensmad.

Det er fredag og weekenden venter forude. Efter sigende skulle det blive en rigtig efterårsweekend med vejr til indendørsaktiviteter. Jeg har lidt julerier planlagt selvom det er ret tidligt at starte juleriet. Men der skal laves et par opskrifter og tages billeder til et julekatalog, og så er jeg nødt til at være i god tid, for den skal snart i trykken. Men jeg har lovet gemalen, at julemusikken venter lidt endnu.

Se også: Mørbrad i fad på kun 30 min.

Aftensmaden var dog ikke julet, men rigtig efterårsagtig. I hvertfald blev både blomkål, kartofler og hokaido brugt, som netop er i sæson nu. Salaten med blomkål og hokaido  er en opskrift fra Salattøsens bog, hvor jeg blot tilsatte hokaidomosen 3 store kartofler også. Det er en god idé at starte med at tilberede salaten, da den skal have lidt tid i ovnen.

"Bagt blomkål med hokaidomos"

  • 1 blomkål
  • 1 lille hokaido
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bakke karse
  • citronolie
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hyldeblomstsirup med balsamico

Blomkål gøres klar, bladene fjernes og den pensles/sprøjtes med citronolie og drysses med lidt salt. Sættes i en 200 graden varm ovn i ca. 40 min.
Hokaido skrælles, skæres i skiver og kernerne fjernes. Lægges på bagepair og pensles ligeledes med olie og og drysses med salt. Bages i ovnen samme med blomkkål, men kun i 25 min.
Hvidløgsfed pakkes ind i stanniol og kommes ind i ovnen sammen med blomkål.

I en gryde koges kartoflerne til de er godt møre. Afdryppes og blendes med de bagte hokaido og hvidløg. Smag til med hyldeblomstsirup, salt og peber.

Græskarkernerne ristes på panden med olie og lidt salt. Tager ca. 5 min.

Skær blomkål i mindre stykker og læg på fadet. Klip godt med karse henover og garner med lidt af puréen. Pynt med græskarkerner.

Resten af mosen serveres til. Jeg lavede den som en lidt lind kartoffelmos.

Se også: Grøntsagsgryde med karry og spidskål

Der var mad  nok til os i 2 dage, og dagen efter blendede jeg resten af blomkål og hokkaido/kartoffelmos sammen til en lækker mos. Faktisk en rigtig god og smagfuld mos til gryderetten.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Opskrift på mørbradgryde

mørbradgryde med champignon og paprika

Mørbradgryde med champignon og lækker mos

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad i strimler eller tern
  • 2 spsk olie til bruning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 1 dåse tomatpure lille, svarende til 70 gram
  • 250 g champignon
  • 1 dåse asparges
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

  • Til mørbradgryde starter du med, at skære løg i tynde ringe eller i tern og svits dem på en pande med olie.
  • Kom svinemørbrad, der er skåret i tern, strimler eller mindre bøffer ved og brun kødet godt.
  • Tilsæt krydderier, tomatpure og vand, og lad det hele simre ca. 20 min.
  • Gør champignon klar og svits dem kort på en varm pande, inden de tilsættes gryderetten samme med asparges.
  • Tilsæt fløde og lad retten simre 5 min.
  • Mørbradgryden smages til inden den serveres.

Tips

Så er der mørbradgryde klar til servering.

Bager man hokkaido i ovnen, får den en sød og god smag. Og så er farven jo helt fantastisk.

Se også: Svinemørbrad med svampesoufflé

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål

Se mere indhold på bloggen

Kødboller i Mandelsauce

Lakuner eller små æggekager

Sønderjydsk Nytårsmenu

Sundt Æblebrød

Kålwraps med Kikærtesalat

Elverbrød

økologisk oksekød

Danskerne skal kende fordelene ved økologisk oksekød

Hakkedreng med Cavi·art®

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.