MADBLOG & LIVSSTIL

Skyr har været produceret i Island i mere end 1000 år. I 2006 begyndte Thiese mejeri at producere det i Danmark. Det islandske surmælksprodukt, laves som regel af skummetmælksost. Altså er det et fedtfattig produkt.
Jeg har også lavet kagen med kun skyr, og dermed faktisk ret sund. Men køb endelig skyr fra Thiese, da det er mere fast og smager bedre end de andre. (Jeg er ikke sponsoreret).

Skyrkagen
350 gr skyr (Thiese Mejeri)
2½ dl fløde
3 blade husblads
1 tsk vanilje (smag selv hvor meget du vil have i)
ca 50 gr sukker
50 gr lemon curd (eller smeltet smør)
12 Digestives Kiks

Knus kiksene så der ikke er for store klumper i, og bland det med enten Lemon Curd eller med smeltet smør. Kom det i en springform og tryk det godt ud til en bund.
Stil den køligt mens fyldet laves.
Læg husblads i koldt vand i 10 min.
Pisk fløden til skum. Bland skyr med vanilje og sukker, og smag til. Nogen vil gerne have den lidt syrlig, andre sød.
I en gryde med kogende vand, sættes en skål, hvor husblads kommes over i. Smelt den, og bland gangske langsom skyr i den. 1 spiseskefuld ad gangen, og rør, rør, rør, rør så der ikke dannes klumper. Når der er kommet så meget skyr i, at den føles kold, blandes resten i.
Flødeskum vendes i, og det hele kommes ovenpå kiksebunden.

Lad det stå i køleskabet mindst 3 timer. Som pynt kan bruges friske bær (jordbær er fantastiske når den tid kommer), men også rester af marmelade kan kommes på. Jeg har her brugt Brombær og abrikosmarmelade, der er lagt på i strimler og glattet lidt ud.

Bruger man Thiese Mejeries skyr, kan man bytte flødeskummet ud med skyr i samme mængde. Det giver en mere fedtfattig kage. Er du til det fede, så lave kagen med halv skyr og halv fløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter