• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Kager
skildpadde kys
Lækre skildpadde kys, der blandt andet er lavet af chokolade skildpadder og en rest risengrød. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Skildpadde kys med chokolade skildpadder

Ellen Jensen - Senest opdateret: 15. sep, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her er en lækker opskrift på skildpadde kys, der er en fantastisk kage. Laves med chokoladeskildpadder og kold risengrød. Nemme at lave.
  2. Opskrift på skildpadde kys
  3. Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  4. Ingredienser
  5. Skildpaddecreme
  6. Riskage
  7. Overtræk
  8. Sådan gør du
  9. Tips

Her er en lækker opskrift på skildpadde kys, der er en fantastisk kage. Laves med chokoladeskildpadder og kold risengrød. Nemme at lave.

Du skal prøve disse fantastisk skildpadde kys, som du blandt andet laver med chokolade skildpadder og en rest kold risengrød.

For nu er det fredag, weekend og vi må få en kage til kaffen i dag. Det passer ret godt med, at jeg lige har en rest risengrød i køleskabet, som skal bruges til et eller andet.

Se også: Saftig banankage med chokolade

Jeg har også i lang tid tænkt på at lave skildpaddecreme igen. Der er et eller andet ved de chokoladeskildpadder. Lidt barndom tror jeg det er. Eller også smager de bare godt.

Mon ikke man kan lave en riskage af risengrøden og så en skildpaddecreme ovenpå? Det måtte prøves.

Se også: Svampet chokoladekage med chokolade

En riskage blev bagt, cremen lavet og sprøjtet ovenpå kagen, et par blåbær i toppen, chokolade over og WUPTI der er de lækreste Skildpadde Kys til kaffen!

Opskriften rækker til 9 runde kager (ca. 6 cm).

Opskrift på skildpadde kys

skildpadde kys

Skildpadde kys med chokolade skildpadder

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal: 9 stk.
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

Skildpaddecreme

  • 2,5 dl fløde
  • 4 chokolade skildpadder

Riskage

  • 400 g risengrød kold
  • 35 g smør smeltet
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk hindbærpulver (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 40 g sukker

Overtræk

  • 200 g chokolade
  • Lidt blåbær eller hindbær
  • guldblade eller andet pynt

Sådan gør du

  • Til skildpadde kys starter du med, at lave skildpaddecremen, så den kan afkøle. Den kan med fordel laves dagen inden.
  • Kom fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Må ikke koge. Hak imens skildpadderne og kom dem i en skål. Kom den varme fløde over, og rør stille og roligt rundt, indtil chokoladen er smeltet helt.
  • Kom plastfolie over (helt ned mod cremen) og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Så er det riskagen. Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret og bland det med den kolde risengrød. Bland de 2 dele og kom mel, bagepulver, vanilje og hindbærpulver i. Vend dejen godt rundt. Jeg kom hindbærpulveret i, for at få en lidt syrlig smag frem som modspil til den meget søde creme.
  • Kom kagen i en bageform (20 x 20 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min.
  • Afkøl kagen og stik den ud i 9 cirkler.
  • Tag cremen ud af køleskabet og pisk den op, så den bliver til et luftig skum. Pas på ikke at piske for længe, for så vil cremen skille og blive grynet.
  • Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på de runde kagebunde.
  • Sæt dem i køleskabet.
  • Smelt/temperer chokoladen over vandbad.
  • Sæt et par blåbær eller et hindbær i toppen af kagerne, og overtræk dem med chokoladen. Inden chokoladen stivner, kommes evt. lidt citronperler på som pynt. Jeg brugte også lidt guld, men det er helt op til dig hvordan du vil pynte.

Tips

Lad de lækre skildpadde kys tørre helt inden de smages. De er mega meget vanedannende, og jeg tvivler på de holder ret lang tid her.

Det er søde, lækre, fantastiske og bare skønne kys. Hindbærpulveret og citronperlerne giver dem lidt modspil, så det søde ikke bliver alt for kvalm. Og så er de absolut ikke på nogen som helst måde kalorielette.

Men mon ikke det går når det nu er fredag aften?

Må I alle få en fantastisk weekend med masser af kys og chokolade.

Se også: Bananmuffins med chokolade

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Indbagte Pærer

Glutenfri brød

Sorbét, Vaniljeis & Karamelsovs

Blomkålsgratin

Herrnhut Kagerne

Chokoladekagen man bliver afhængig af

Creme Brûlee og syrlig hindbærparfait

Krondyr med Brombær

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.