MADBLOG & LIVSSTIL

Creme Brûlee og syrlig hindbærparfait

Desserten bestod af Creme Brûlee, hindbærparfait, chokolade-chips, friske hindbær og karamelbrud. Den var super god, med syrligt og sødt sammen. Chokolade-chipsene var rigtig gode, og bliver lavet som konfekt næste år.

Creme Brûlee
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde
50 g sukker
1 vaniljestang
rørsukker til kandisering

Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekerne og fløde i en gryde, og varm op. (må ikke koge). Afkøl fløden, og rør imens æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps. Hæld langsomt og lidt ad gangen, den lune fløde i æggesnapsen og rør godt rundt.

Hæld op i 2 små forme og fjerne forsigtigt evt. luftbobler. Sæt formene i en lille bradepande med vand, og sæt i ovnen. Vandet skal nå halvt op omkring formene. Bag dem i ca. 40 min ved 150 gr., alt efter hvilken skål de bages i. Når de begynder at tage lidt farve, er de færdige. Mærk efter, - de skal være faste, men stadig give efter, så de er lidt bløde indeni endnu.
Tages ud og stilles koldt til de skal bruges.

Lige inden servering drysses et tyndt lag rørsukker ud over. Varm sukkeret op med en crème brûlée-brænder, så det bliver til en tynd karamel.
Pynt med hindbær.

Hindbærparfait
30 g. pasteuriseret æggeblommer
40 g. sukker
2 dl. piskefløde
ca. 200 gr hindbær
lidt revet øko-citronskal + evt. et par dråber saft

Kom hindbær i en gryde med lidt sukker og kog dem op. Blend til en let mos, og afkøl. Æggeblommer og sukker piskes til tyk æggesnaps. Fløden piskes til let skum og de to ting vendes forsigtigt sammen med hindbærmosen.  Nedfrys minimum 2 timer, men meget gerne til næste dag.

Pynt desserten med karamelbrud, chips, lavet af franske kartofler der er dyppet i overtrækschokolade,  og friske hindbær.

Velbekomme!

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *