Jeg er vist rigtig kommet i sylte-hjørnet i disse dage. I dag fik jeg lavet et par glas pickles med den skønneste marinade. Karry og sennep gør et eller andet godt, når de sættes sammen. Og det passer jo perfekt til gulerødder, blomkål og squash. Men du kan lave pickles med lige de grøntsager du har.
[ingredients title="Pickles"]
3 glas á 3 dl.
- 250 gr gulerødder i ikke for tykke skiver
- 200 gr squash i små tern
- 1 stort løg i små tern
- 300 gr små blomkålsbuketter
- 1 dl syltede agurker i små tern
- 2 dl eddike
- 175 gr sukker
- 1 stor spsk sennep med ingefær og timian / dijonsennep
- 1 spsk karry
- salt og peber
- 3 spsk maizena + lidt vand
Kom gulerødder i en gryde med vand, og kog dem 3-5 min. De skal stadig knase lidt. Kom blomkål og squash i en skål og overhæld med kogende vand. Lad det stå et par minutter inden vandet hældes fra igen. Bland gulerødder, squash, løg, og blomkål i en skål.
I en gryde kommes eddike, sennep og sukker og koges op så sukkeret er smeltet. Bland maizena og karry med et par spsk vand og kom det langsomt i den kogende marinade. Rør hele tiden, for det koger nemt på bunden. Lad marinaden boble et par minutter, inden der tilsættes salt og peber.
Kom den varme marinade over grøntsagerne og fordel det godt. TIlsæt de syltede agurketern og smag til.
Hældes på glas og lukkes med det samme.
[/ingredients]
Så er der pickles til bl. burgeren, hotdogen, leverpostejmaden og frikadellerne.
Ellen
Hej Mette.
Det har jeg da simpelthen glemt at skrive. Der skal bruges 175 gr sukker, og jeg har rettet opskriften, så det nu står der også.
Tak fordi du spottede fejlen.
Hav en dejlig lørdag aften!
Hilsen Ellen
Mette Nyfjord
hvor meget sukker skal der bruges?