Hvor har jeg mange gange stået med en god portion kirsebærsauce, som jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle gøre med. Ofte er det blevet til en omgang kirsebæris, som også er super lækker, kirsebrød har vi også fået, men denne gang ville jeg bruge det til noget andet. Jeg havde set en kage, netop med kirsebærsauce, som jeg måtte prøve. Min bund blev helt sikkert god, men den kunne godt være tyndere. Derfor har jeg i opskriften skrevet en større form end den jeg brugte.
Kagen er svampet og lækker, og helt perfekt til kaffen.
[ingredients title="Kirsebærkage"]
- 200 gr blødt smør
- 100 gr sukker
- 3 æg
- 1 tsk vanille
- 1 tsk bagepulver
- 50 gr hakkede mandler
- 350 gr mel
- 3-4 dl. kirsebærsauce eller som du selv synes
- chokolade til overtræk
Pisk det bløde smør godt med sukkeret indtil det er luftig. Tilsæt æg, et ad gangen, og piske godt mellem hvert æg.
Sigt mel, bagepulver og vanilje i og vend forsigtigt rundt sammen med de hakkede mandler.
En form ca. 13 x 30 cm, eller hvad der svarer hertil, fores med bagepapir og ⅔ af dejen fordeles heri. Bag kagen 15 min ved. 190 grader.
Hæld kirsebærsaucen hen over kagen og forddel resten af dejen her over, bare sådan i klatter. Skal kagen være ekstra svampet, kan du lave lidt huller, så saucen kan trænge ned i den nederste bund.
Bag igen 15 min til kagen er gylden.
Lad kagen afkøle og dekorer med smeltet chokolade eller glasur af flormelis og vand.
[/ingredients]
Lene
Jeg fulgte opskriften og den blev virkelig god. Den fik meget ros af familien.
Ellen
Hej Lene.
Hvor er det dejligt at høre, at alle kunne lide din kage. Vi synes også selv den er ret god 🙂
Hilsen Ellen
Robin Haslund Buch
Hej 🙂
Jeg skal lige spørge, om denn opskrift har de rigtige mål. Både min veninde og jeg har uafhængigt af hinanden bagt kagen. Hendes var tung og kompakt som en mursten og belært af hendes erfaringer tog jeg 100 g mel fra OG tilsatte mælk. Det var bedre...men min så heller ikke ud som på billedet og hælder også til den kompakte side.
Smagen fejler nu ikke noget.
Mvh Robin
Ellen
Hej Robin
Det var da rigtig øv, at kagen blev for kompakt. Den hører ikke til de luftige kager, men sovsen skulle gerne sive ned i bunden og give den fugtighed.
Kan I måske ikke have fået pisket smør og sukker længe nok, så et blev luftig?
Lørdagshilsner til jer!