MADBLOG & LIVSSTIL

Der er nu noget ved Aarhus

Der er altså noget helt specielt ved Aarhus. Jeg er bare vild med den by, alle de muligheder der er, stemningen, husene og naturen. Derfor tager jeg også ret så ofte til netop Aarhus, og så hjælper det jo også lidt, at vores søn og svigerdatter også bor der.
I weekenden tog jeg toget til smilets by, selvom jeg i første omgang kom til at tage med et tog til København. Heldigt jeg kunne hoppe af i Kolding og skifte til det rigtige tog. Sådan går det, når jeg lige er lidt træt og fryser, så kom jeg til at tage det først det bedste tog, og det var altså det forkerte.

Men ellers gik weekenden som den skulle og jeg nød den fuldt ud. Måske lige et lille sjovt trip vi tog, da vi tog letbanen ud til Skejby, for at få kaffe og kage i sygehusets café. Ej vi skulle da testkøre den omtalte letbane, og da der  var et lille stop i Skejby, ville vi kigge lidt på det nye sygehus og fik os så også  en kop kaffe der.

Ellers kan jeg meget varmt anbefale at besøge Væksthuset i Botaniske Have. Botaniske Have er en af Aarhus' største og smukkeste parker. Der er da også altid mange der lige går, løber eller daser en tur rundt her.

Væksthusene der ejes af "Science Museerne", hører under "Science and Technology" ved Aarhus Universitet, og har 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter - Middelhavshuset, Ørkenhuset, Bjergskovshuset & Tropehuset. Rundt i Væksthusene er der små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag. Det er virkeligt sjovt og spændende at se de smukke planter, se hvordan en kaffeplante ser ud, hvordan risene gror og hvor stor den plante vi måske har i vores vindue der hjemme, rent faktisk kan blive.
Rundt i det ene væksthus flyver der ogå de smukkeste sommerfugle.

Jeg skal da også lige nævne, at der er gratis adgang, så der er ingen undskyldning for ikke at se det.

Vi sluttede besøget i Væksthusene af med en Tapas. En rigtig lækker en af slagsen.

Jeg har været mange gange i Aarhus, vmen aldrig på  Godsbanen. Det blev der lige rådet bod på. Indenfor er der, udover caféen Spiselauget,  indrettet åbne værksteder., der arrangerer workshops. Her er der kultur i alle afskygninger, både hvis du vil opleve eller skabe selv.

Bag Godsbanen ligger "Institut for (X)", hvor de gamle DSB-bygninger danner en kulturel platform for unge entreprenører, designere, musikere, kunstnere og håndværkere og samtidig er et helt særligt stykke Aarhus.
Her bor de kulturelle iværksættere, frivillige foreninger, kunstnere og kulturaktører side om side i noget der minder om en fristad.
Der er masser af liv og spændende projekter, og alle er velkomne til at gå en tur rundt og nyde det hele. Der er en helt speciel stemning her,  hvor også den lille yurt-landsby ligger. 4 store isolerede nomadetelte med bla. brændeovn, danner bolig for nogle unge mennesker.

Noget helt andet var vi til lørdag aften, hvor vi i Musikhuset hørte og så Stine Bramsen med band. Jeg holder meget af at komme i Musikhuset, hvor der altid er spændnde arrangementer.

Nu er jeg jo også madblogger, og der blev sandelig også spist lidt. Fredag var vi på "Ricks", hvor i fik en super lækker Tapas. Rick's har sit navn fra filmklassikeren Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman. Og det ser man tydeligt, på den gode måde. En unik oplevelse med lækker marokkansk mad der er fuld af smag.

Og morgenmad i Aarhus går ikke uden en croissant og et rundstykke, som begge kom fra "Briacon" bageren. Bedre morgenbbrød får man simpelthen ikke. Knasende og lækkert, pg det er ikke bare luft det hele.

Lige et par ekstra glimt. "Folkeven" er en sjov lille og hyggelig café, og i caféen i AROS er der en flot plantevæg og en væg med hjemmelavede syltede sager.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *