• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Kiksekage Konfekt

Kiksekage Konfekt

Udgivet: 30. nov. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 23. jun. 2023.

Så er det allerede 1. søndag i advent. Adventsdekoration er klar til at blive tændt senere i dag. Når det tændes og vil jeg servere disse lækre kiksesnitter. Salt og chokolade er en god blanding, og med kiks giver det et skønt knas.

Jeg er sikker på, at den fremover vil være at finde blandt julens konfekt her i huset.

En blanding af kiksekage og konfekt. Lyder det ikke lækkert?

38 Tuc kiks
225 gr smør
200 gr rørsukker/farin
350 gr god chokolade
Stjernepynt eller M & M knapper

Fór en bradepande 22 x 30 cm med bagepapir. Fordel  halvdelen af kiksene i et læg i bunden.
Kom smør og sukker i en gryde og sæt over svag varme. Rør rundt indtil smørret er smeltet. Når smørret er smeltet, bring i kog, og koger så det bobler  i 3 minutter. Rør konstant.  Spred karamellen ud over kiksene, og glat nogenlunde ud. Er det for tykt, gør det ikke noget, det vil smelte ud over det hele i ovnen.
Sæt bradepanden i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader.
Tag den ud af ovnen.
Fordel resten af kiksene over i et lag, så karamellen er dækket og lad afkøle.

Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over kiksene. Pynt med det du har lyst til, og stil til afkøling.

Skæres ud i små stykker, når den er helt kold og stivnet.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Chokolade Cookies

Pasta med Hokkaido

Enkel salat

Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

chokolade

Citronbombe - Chokoladetærte - Chilibjælker

Weekend med Tønder Festival

Sol og Cremet Iskaffe

Hvedekerne Deller

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. betina falk juul

    december 07, 2014 at 5:25 pm

    hej.
    kan man godt bruge margarine i stedet for smør til karmellen ???
    har lavet en portion med smør, men var bare nysgerrige om det andet også kunne bruges 🙂

    Svar
    • Ellen

      december 07, 2014 at 6:59 pm

      Hej Betina
      Jeg håber dit konfekt blev rigtig godt.

      I princippet kan du vel godt bruge margarine, men det vil ikke give den samme smag. Jeg bruger altid smør, for det giver nu den bedste smag efter min mening.

      Jule-hilsner fra
      Ellen

      Svar
  2. Anna

    december 02, 2014 at 11:52 am

    Det ser virkelig lækkert ud. Og faktisk er det rart at se julekager der ikke er blevet rippet for mel, sukker og smør. Man må vel godt synde lidt i julen 🙂

    Svar
    • Ellen

      december 02, 2014 at 8:02 pm

      Der er opskrifter, der bare ikke bliver det samme uden mel og smør. Og smør skal der til 😉

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.