Så er det allerede 1. søndag i advent. Adventsdekoration er klar til at blive tændt senere i dag. Når det tændes og vil jeg servere disse lækre kiksesnitter. Salt og chokolade er en god blanding, og med kiks giver det et skønt knas.
Jeg er sikker på, at den fremover vil være at finde blandt julens konfekt her i huset.
En blanding af kiksekage og konfekt. Lyder det ikke lækkert?
38 Tuc kiks
225 gr smør
200 gr rørsukker/farin
350 gr god chokolade
Stjernepynt eller M & M knapper
Fór en bradepande 22 x 30 cm med bagepapir. Fordel halvdelen af kiksene i et læg i bunden.
Kom smør og sukker i en gryde og sæt over svag varme. Rør rundt indtil smørret er smeltet. Når smørret er smeltet, bring i kog, og koger så det bobler i 3 minutter. Rør konstant. Spred karamellen ud over kiksene, og glat nogenlunde ud. Er det for tykt, gør det ikke noget, det vil smelte ud over det hele i ovnen.
Sæt bradepanden i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader.
Tag den ud af ovnen.
Fordel resten af kiksene over i et lag, så karamellen er dækket og lad afkøle.
Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over kiksene. Pynt med det du har lyst til, og stil til afkøling.
Skæres ud i små stykker, når den er helt kold og stivnet.
betina falk juul
hej.
kan man godt bruge margarine i stedet for smør til karmellen ???
har lavet en portion med smør, men var bare nysgerrige om det andet også kunne bruges 🙂
Ellen
Hej Betina
Jeg håber dit konfekt blev rigtig godt.
I princippet kan du vel godt bruge margarine, men det vil ikke give den samme smag. Jeg bruger altid smør, for det giver nu den bedste smag efter min mening.
Jule-hilsner fra
Ellen
Anna
Det ser virkelig lækkert ud. Og faktisk er det rart at se julekager der ikke er blevet rippet for mel, sukker og smør. Man må vel godt synde lidt i julen 🙂
Ellen
Der er opskrifter, der bare ikke bliver det samme uden mel og smør. Og smør skal der til 😉