MADBLOG & LIVSSTIL

Hvad er mere sommer, end jordbærmarmelade. Et rigtigt mormor franskbrød med masser af frisklavet jordbærmarmelade. Begge dele måske endda lune endnu. Det er bare mums!  Jeg behøves bare at lukke øjnene, så er jeg tilbage i min mormors have hvor vi sidder og hygger.

jordbaermarmelade-sommer

Opskriften kan tilføres den smag du har lyst til. Kom evt. 1 spsk citronsaft i, lidt kokos  eller prøv med rom. De smager forskelligt, men er alle rigtig gode.

marmelade-glas-jordbaer700 gr rengjorte jordbær
300 gr sukker
2 tsk Melatin + 2 spsk sukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Skær de rengjorte jordbær i mindre stykker og kom dem i en gryde med sukker, vaniljekerne og stang og hyldeblomstsaften.
Kog det op og skum evt, hvis der kommer skum på.
Bland melatin og sukker og rør det i marmeladen, og lad det hele koge i 5-10 min.

Smag til, om der skal mere sukker i. Kom finthakket basilikum i og hæld på rengjorte glas, der er skyllede med rom. Ja du læste rigtigt. Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, så i stedet skyller jeg mine glas med spiritus inden der kommes noget i.

I det hele taget, laver jeg aldrig større portioner marmelade, syltetøj og gelé. Det smager jo bedst ny lavet, og har man bær i fryseren er det hurtigt at lave en ny portion.

marmelade-hjemmelavet-jordbaer

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter