• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Jordbærmarmelade med Basilikum

Jordbærmarmelade med Basilikum

Udgivet: 25. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Hvad er mere sommer, end jordbærmarmelade. Et rigtigt mormor franskbrød med masser af frisklavet jordbærmarmelade. Begge dele måske endda lune endnu. Det er bare mums!  Jeg behøves bare at lukke øjnene, så er jeg tilbage i min mormors have hvor vi sidder og hygger.

Opskriften kan tilføres den smag du har lyst til. Kom evt. 1 spsk citronsaft i, lidt kokos  eller prøv med rom. De smager forskelligt, men er alle rigtig gode.

700 gr rengjorte jordbær
300 gr sukker
2 tsk Melatin + 2 spsk sukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Skær de rengjorte jordbær i mindre stykker og kom dem i en gryde med sukker, vaniljekerne og stang og hyldeblomstsaften.
Kog det op og skum evt, hvis der kommer skum på.
Bland melatin og sukker og rør det i marmeladen, og lad det hele koge i 5-10 min.

Smag til, om der skal mere sukker i. Kom finthakket basilikum i og hæld på rengjorte glas, der er skyllede med rom. Ja du læste rigtigt. Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, så i stedet skyller jeg mine glas med spiritus inden der kommes noget i.

I det hele taget, laver jeg aldrig større portioner marmelade, syltetøj og gelé. Det smager jo bedst ny lavet, og har man bær i fryseren er det hurtigt at lave en ny portion.

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Fisk i pande med tranebær

Wienersalat

Forårs hakke-bøf.

Kalvesteg i Æblejuice

Æblekage med Yoghurtcreme

Nyt fra Kreta

Påske(flødebolle)æg.

SMUK mad over alt i skoven

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.