Så lækker ser æblesmørret ud når det er færdigt.

Æblesmør

Jeg forstår ikke rigtigt hvorfor det hedder æblesmør, for har absolut intet med smør at gøre.

Men det hedder det (Apple Butter), og et er sikkert, – det smager pragtfuldt. Jeg synes det er rigtigt “jule”-marmelade, men har nok noget at gøre med de krydderier der kommer i.

 

ÆBLESMØR

1 kg æbler vaskes godt og skæres i mindre stykker. Alt skal med.
Kommes i en gryde sammen med
1½ dl vand eller jeg kom halvt vand og halvt af mit æblesaft i. Cider er også godt i.

Æbler
Æbler koges med både skræl og kernehus

Koges så æblerne er rigtig møre.

De kogte æbler moses gennem en si

Her valgte jeg lige at komme stavblenderen i en gang, inden det hele kom op i sien og presset godt igennem, så der ingen klumper er i.
Kommes igen i gryden.

Pr. ½ l æblemos tilsættes: – Krydderier efter smag og behag –

100 gr. brun Muscovado (eller farin)
100 gr. rørsukker

1 god tsk kanel
1 lille tsk kardemomme
1 hel vaniljestang – flækket
lidt nellike
en anelse allehånde
en god sjat af min æblesirup

Det koger nu i et par timer, rør af og til, så det ikke brænder på bunden.

Når man tager en tsk fuld op på en tallerken, og kan trække en finger igennem uden det løber sammen igen, er det færdig.

Hældes på rene skoldede glas og lukkes straks.

Æblesmør i glas
Så lækker ser æblesmørret ud når det er færdigt.

Kan bruges til meget. Smager godt på nybagt franskbrød (burde jeg så lige bage nu, men må vente til en anden dag), som fyld i kager eller hvad man nu finder på,

 

4 fine små glas blev det til.

 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*