• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Livsstil » Inspiration » Æblesmør
Æblesmør i glas
Så lækker ser æblesmørret ud når det er færdigt.

Æblesmør

Udgivet: 30. okt. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Jeg forstår ikke rigtigt hvorfor det hedder æblesmør, for har absolut intet med smør at gøre.

Men det hedder det (Apple Butter), og et er sikkert, - det smager pragtfuldt. Jeg synes det er rigtigt "jule"-marmelade, men har nok noget at gøre med de krydderier der kommer i.

 

ÆBLESMØR

1 kg æbler vaskes godt og skæres i mindre stykker. Alt skal med.
Kommes i en gryde sammen med
1½ dl vand eller jeg kom halvt vand og halvt af mit æblesaft i. Cider er også godt i.

Æbler koges med både skræl og kernehus

Koges så æblerne er rigtig møre.

De kogte æbler moses gennem en si

Her valgte jeg lige at komme stavblenderen i en gang, inden det hele kom op i sien og presset godt igennem, så der ingen klumper er i.
Kommes igen i gryden.

Pr. ½ l æblemos tilsættes: - Krydderier efter smag og behag -

100 gr. brun Muscovado (eller farin)
100 gr. rørsukker

1 god tsk kanel
1 lille tsk kardemomme
1 hel vaniljestang - flækket
lidt nellike
en anelse allehånde
en god sjat af min æblesirup

Det koger nu i et par timer, rør af og til, så det ikke brænder på bunden.

Når man tager en tsk fuld op på en tallerken, og kan trække en finger igennem uden det løber sammen igen, er det færdig.

Hældes på rene skoldede glas og lukkes straks.

Så lækker ser æblesmørret ud når det er færdigt.

Kan bruges til meget. Smager godt på nybagt franskbrød (burde jeg så lige bage nu, men må vente til en anden dag), som fyld i kager eller hvad man nu finder på,

 

4 fine små glas blev det til.

 

 

Mere inspiration

  • Med HelloFresh måltidskasser er det altså nemt
  • Tips til ferie i Szczecin
  • Ferie i Szczecin (Stettin)
  • olivenolie
    Drømmen om Kreta

Se mere indhold på bloggen

Karens Bønne-Nutella

Risengrød med frugt

Verdens bedste Chokoladeis

En aften hos Restaurant ROS

Poppet Chokolade eller Chokoladet Pop

Forloren Hare med stegte pærer

Sundt slik med lakrids eller kakao

Frugttærte

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.