MADBLOG & LIVSSTIL

olivenolie

Vores søn, svigerdatter og barnebarn rejser til Kreta om et par dag, og jeg sidder lige nu og tænker på min ferie på Kreta for et par år siden. Hvor ville jeg gerne, at det var mig der skulle derned igen, ikke bare for varmen og naturen, men også for den dejlige mad du får der. Sådan en græsk salat fyldt med solmodne tomater, feta og oliven, og overhældt med den lækreste Olivenolie. Umm det smager af sol og sommer, OG af Kreta.

Der er så mange gode smagsoplevelser på den græske ø, og mange har jeg forsøgt at lave herhjemme. Men det kræver de rigtige ingredienser for at få den helt rigtige smag frem. Selvfølgelig kan du altid købe olivenolie i de fleste butikker, men det er ikke “bare” en olie. Det skal være en Ekstra jomfru Olivenolie der er fremstillet af gode håndplukkede oliven, som giver en frisk smag og duft i olivenolien. Nogle forbinder duften med nyslået græs, blandet med oliven.


Men så har jeg opdaget siden Kreta-mad.dk  hvor du kan købe den skønneste olivenolie, fremstillet af kvalitets produkter og behandlet på en nænsom måde. Hos langt de fleste kretensiske olivenolieproducenter finder udvindingen af olivenolie i oliemøllen sted samme dag, som høsten finder sted – og gerne allerede inden for få timer efter høsten. Det giver en meget høj kavlitet. Så meget som muligt genanvendes fra olieproduktionen. F.eks. anvendes stenene fra de pressede oliven til opvarmning om vinteren, mens det resterende tørstof fra presningen bruges som naturgødning til olivenbøndernes oliventræer.
Der er virkelig meget spændende læsning på hjemmesiden, Kreta-Mad.dk -der tydeligvis ved meget om olivenolie universet.

Kreta-Mad der er en dansk virksomhed, sælger kun kvalitetsprodukter fra nøje udvalgte lokale producenter på Kreta, som blandt andet udsøgte højkvalitets jomfru olivenolier, honning, urtete, dressringer, glazes og meget mere der ikke er tilsat en masse konserveringsmidler og kunstige tilsætningsstoffer. Det sker i tæt samarbejde med de dygtige og miljøvenlige producenter fra Kreta, som værner om at kunne levere bla. særlig god ekstra jomfru olivenolie til resten af verden. Produkterne er tilmed  produceret med bæredygtighed i fokus og med øje for at kunne levere noget, der er udover det sædvanlige. Og det er netop det Kreta-mad vil og til fulde også gør. Flere af deres olier har enddog vundet fornemme priser verdenen over.

Oliven
Oliven

En meget vigtig detalje på siden/webshoppen er, at du kan læse både fakta om produkterne, få gode ideér til brug af dem og læse om både smag og oprindelse. Det er en rigtig god service, når du skal bestille noget så god olie. Så er du sikker på, at du køber det rigtige til netop et du vil bruge den til. Er der ikke lige svar på det du søger, kan du altid skrive til dem og få svar på dit spørgsmål.

Udover olivenolier er der også mange andre spændede produkter fra Kreta i webshoppen.

Prisen tænker du sikkert – ja den er absolut rimelig, når du tænker på bæredygtige kvalitetsprodukter.

Den olivenolie du nød på din ferie på Kreta, kan du købe hjem til dit køkken og sidde og drømme og genopleve ferien og stemningen igen. Så behøves jeg heller ikke ærgre mig over, at jeg ikke købte flere liter med hjem fra ferien. Det er jo bare at bestille i deres webshop, og snart er der græsk stemning i køkkenet 🙂

olivenolie
Olivenolie

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter