MADBLOG & LIVSSTIL


Det burde være varmt nu, og jeg ved, at nogen af jer også har sol og varme. Men her nede hvor jeg bor, har der været lidt køligere og støvregn de sidste par dage. Men i morgen har jeg bestemt, at sommeren  starter igen. Temperaturen vil stige og solen skinne i mindst 3 uger, for i morgen eftermiddag starter min sommerferie. 3 uger hvor jeg rigtig skal dase og nyde det.
Vi har ikke så voldsomme planer i ferien, ud over en tur eller to til Aarhus og så 4 dage til Hamborg.

Men ferie betyder ikke blog fri, for jeg har et par opgaver hvor der skal laves nogle opskrifter, og det vil jeg også bruge ferien på. Og så skal mine skønne læsere også plejes og forkæles. Det fortjener I da 🙂

I dag er jeg startet på sommer-ferie-menuerne. Du ved, dem der er lidt afslappede og kan spises lige når du er sulten. Og det er ikke altid på de “rigtige” tidspunkter. En stor skål kærnemælkskoldskål er lækker at have, og det er sådan noget jeg kan spise til morgenmad, frokost og aftensmad og så lige ind imellem også. Det smager bare så godt, og svaler dejligt i varmen. Denne gang er det blevet sødet med en sirup lavet af hyben og æble, som bare smager godt. Du kan også bruge andre sirupper med frugtsmag, det er bare at prøve sig frem.


[ingredients title=”Koldskål med hyben-æble smag”]

  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 l kærnemælk
  • ½ l tykmælk
  • 5 spsk Hyben/Æble sirup

Pisk æggeblommer, sukker og kerner af vaniljestangen så længe, at bliver næsten helt hvidt. Bland kærnemælk og tykmælk i og smag til med den overlækre Hyben/Æble sirup fra Sorring Bær. Servér den med kammerjunkere eller hvad du best kan lide i din koldskål.

Servér evt. hyben/æble sirup til, så hver især kan søde som de har lyst til, og pynt gerne med lidt citronmelisse.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter