• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Æggekage på pande med lækker salat
verdens bedste æggekage
Lækker æggekage, der er god både til frokost og som nem aftensmad. Æggekagen er klassisk husmandskost, og den kan varieres i det uendelige. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Æggekage på pande med lækker salat

Udgivet: 11. sep. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 11. sep. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Skøn opskrift på en lækker æggekage bagt i pande. Æggekagen er en populær ret til aftensmad, og her er den serveret med en nem bønnesalat.
  2. Opskrift på æggekage
  3. Æggekage på pande med lækker salat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips
  7. Bønnesalat til æggekage

Skøn opskrift på en lækker æggekage bagt i pande. Æggekagen er en populær ret til aftensmad, og her er den serveret med en nem bønnesalat.

Gammeldags æggekage med lækkert fyld. Sådan kan man kalde denne opskrift, der er et lille twist af æggekagen, men du kan roligt glæde dig.

Æggekage er gammel, dansk husmandskost, og den kan laves på utallige måder. Typisk er det med bacon, tomat og purløg, men her får du en version med røget mørbrad og grøntsager. Og den er altså god.

Se også: Biksemad med spejlæg og tilbehør

Æggekagen er nem mad, uanset om det er til frokost eller en let aftensmad, og opskriften er beregnet til fire personer. Fyldet kan jo varieres og udskiftes efter eget ønske.

Opskrift på æggekage

verdens bedste æggekage

Æggekage på pande med lækker salat

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 1 stykke mørbrad røget, (små 10 cm)
  • 12 æg piskes sammen
  • 100 g pasta
  • 6 små squash 10 cm hver, eller 1 stor
  • 2 gulerødder alt efter størrelse
  • 4 cherrytomater
  • 1 håndfuld purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt smør til stegning

Sådan gør du

  • Til æggekage starter du med, at skære mørbraden i så tynde skiver som muligt. Brun dem derefter på en varm pande. Læg dem til side.
  • Skær gulerødderne i små tern og squash i skiver.
  • Kom pastaen i kogende vand og lad dem koge knap møre. Hæld dem til afdrypning
  • Varm en pande op med smør og svits gulerødder, squash og pastaen ganske kort, inden de 12 æg, der er pisket godt sammen kommes ved. Husk at komme lidt salt og peber i æggeblandingen.
  • Lad nu æggekagen sætte sig ved svag varme. Jeg løfter lidt i den undervejs, men pas på ikke at få det til røræg.
  • Læg de brunede skiver af den røgede mørbrad på æggekagen de sidste 5 min, sammen med tomater der er skåret ud i både.

Tips

Drys den bagte æggekage godt med purløg inden servering. Det er altså rigtig sommer mad.

Bønnesalat til æggekage

  • 1 dåse brune bønner - skyllet og godt afdryppet
  • ½ spidskål
  • evt. lidt andet grønt salat
  • 2 skiver galiao melon i små tern (uden skral)
  • 1 lille rødløg i små tern
  • 1 håndfuld ristede kikærter (købt som topping)
  • Vinaigrette
  • Evt. ost

Bland det hele til salaten og drys gerne med mere purløg og tynde osteflager.

Vinaigretten kan blandes i salaten eller sættes på bordet i en lille kande.

Se også: Spinat-Æggekager

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Bladselleri med pynt

Torsk og Kartoffelkager

Mazarinkager med kartofler

Stubbe i Fad - Pandekager med fyld

Brownies med Marshmellows

Pastatærte med kylling

Faaborg - en smuk købstad

Kæmpe Pirog

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.