• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Sundt & Let

Italiensk Frittata

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Frittata er egentlig bare en italiensk udgave af æggekagen. Man kan næsten komme alt i en æggekage og bage kan vælge om man vil lave den i panden eller i ovnen. Jeg lavede den i ovnen i dag, det er lynhurtigt, og det passer sig selv. Og så får man ryddet op i alle små rester der ligger, når der skal laves fyld. Min var ganske enkel i dag, men det er oftes også det mest enkle, der smager bedst. Og den smagte godt.

6 æg
1 dl mælk eller fløde
1 dl revet ost
salt og peber
peberfrugt, kartofler, ærter, løg, oksespegepølse

Pisk æg og mælk eller fløde sammen. Tilsæt revet ost og salt og peber.

Fyldet er op til dig, hvad der skal i.  Jeg har skrevet hvad jeg kom i min, men de fleste rester kan bruges.

Hæld æggemassen og fyldet i en smurt form, og sæt det i ovnen ved 200 grader til den er stivnet og let brun. Eller steg den på panden.

Serveres med grød eller salat til.

Den orange appelsintagetes kan spises, men var nu mere som pynt. En pludselig indskydelse, da jeg alligevel var i krydderurtehaven for at hente den friske rosmarin.

Vi har vores krydderurter på terrassen, og kan sidde og nyde duften hele tiden, når vi er der. Dobbelt glæde 🙂

Jeg sad også på terrassen i eftermiddags, og læste i min bog. Lige nu er jeg igang med Ken Folletts "Farlige Penge".  En bog om magtkampe, korruption, hensynsløse ambitioner og grådighed. Man følger det begyndende opbrud i det stive klassesystem i victoriatidens England og samtidig kærlighed på tværs af klasseskel. En rigtig spændende bog.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Duften af friskbagt franskbrød

Jordbær-Romkugler med Kokos

Mørbrad i fad på kun 30 min.

Vinsuppe og Skinke med stuvede kartofler

Tiramisu-kagen

Kom så med det grillvejr!

chokolademuffins med kagecreme

Chokolademuffins med kagecreme

Lakridssalt Nødder

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.