• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Italiensk Frittata

Italiensk Frittata

Udgivet: 13. jul. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Frittata er egentlig bare en italiensk udgave af æggekagen. Man kan næsten komme alt i en æggekage og bage kan vælge om man vil lave den i panden eller i ovnen. Jeg lavede den i ovnen i dag, det er lynhurtigt, og det passer sig selv. Og så får man ryddet op i alle små rester der ligger, når der skal laves fyld. Min var ganske enkel i dag, men det er oftes også det mest enkle, der smager bedst. Og den smagte godt.

6 æg
1 dl mælk eller fløde
1 dl revet ost
salt og peber
peberfrugt, kartofler, ærter, løg, oksespegepølse

Pisk æg og mælk eller fløde sammen. Tilsæt revet ost og salt og peber.

Fyldet er op til dig, hvad der skal i.  Jeg har skrevet hvad jeg kom i min, men de fleste rester kan bruges.

Hæld æggemassen og fyldet i en smurt form, og sæt det i ovnen ved 200 grader til den er stivnet og let brun. Eller steg den på panden.

Serveres med grød eller salat til.

Den orange appelsintagetes kan spises, men var nu mere som pynt. En pludselig indskydelse, da jeg alligevel var i krydderurtehaven for at hente den friske rosmarin.

Vi har vores krydderurter på terrassen, og kan sidde og nyde duften hele tiden, når vi er der. Dobbelt glæde 🙂

Jeg sad også på terrassen i eftermiddags, og læste i min bog. Lige nu er jeg igang med Ken Folletts "Farlige Penge".  En bog om magtkampe, korruption, hensynsløse ambitioner og grådighed. Man følger det begyndende opbrud i det stive klassesystem i victoriatidens England og samtidig kærlighed på tværs af klasseskel. En rigtig spændende bog.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Hjemmelavet Leverpostej

Claus Meyers fletbrød med modifikationer

Frisk og sprød kartoffelsalat

Lidt kongelig er man vel...

Appelsinkaffe

Agurk og Mynte Drinks

Spyd med pasta-pizza

Lille nem fredagsanretning

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.