MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg er ret vild med ølkagen, så det var nærliggende at udvikle lidt på den. Og det blev nu slet ikke så dårligt. Jeg skulle jo også prøve det der nye selvhævende mel man kan få nu. Det er mel, der er tilsat bagepulver. Hvad der skulle være så smart ved jeg ikke, for jeg kan ikke se noget problem i at skulle tilsætte en tsk eller to når man alligevel skal have krydderier i dejen. Men man kan købe det, og det skal jo prøves.

karamelkage-olkage-10

Den anden dag skrev jeg, at jeg skulle til lægen, fordi jeg har ondt i tommelfingerleddet. Det var desværre slidtgigt jeg havde fået, og der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg skulle lige google det, da jeg kom hjem, men altså hvor kan der stå meget sludder på google. “Lidelsen ses oftes hos ældre og midaldrende kvinder….”! Hallo, jeg er da hverken midaldrende eller gammel – er det ikke først når man er over 70?  🙂
Nå pyt, heldigvis kan jeg stadig holde om en grydeske, selvom det er højre hånd.

Tilbage til det der egentlig skulle skrives om, nemlig karamelkagen.

karamelkage-olkage-400px-01Karamelkage
1 hvidtøl
250 gr farin
350 gr selvhævende mel
½ dl olie
1½ tsk kardemomme
2 tsk kanel
100 gr chokolade i grove tern
2-3 tsk karamelessens

evt. flormelis, tørrede hindbær og hvid chokolade til pynten.

Kom alle ingredienser i en skål og rør godt og grundigt rundt, så det hele er blandet uden klumper.

Kom dejen i en smurt form, enten en 20 x 20 cm bradepande, eller sådan nogle små fine forme som jeg fandt i Netto.

Bag kagen ved 200 grader i ca 30 min, alt efter hvilken form du bruger.

Kagen smager fantastisk med lidt glasur på. Den er sej og med en dejlig smag af karamel, og så minder den om en sirupskage. Det kan efter min mening, ikke blive meget bedre.

karamelkage-olkage-04

karamelkage-olkage-07

print

2 reaktioner

  1. Hej Piske.
    Jeg vil give dig helt ret i, at det er kommet pga. de amerikanske/engelske opskrifter. Jeg havde også den tanke. Men jeg vil nu hellere bruge pengene på en god mel + en pose bagepulver, istedet for at købe det selvhævende.
    Så tror også vi er ret enige 🙂

  2. Den lyder altså ret god ♥
    Mon ikke det selvhævende mel er kommet på markedet, fordi folk i højere grad er begyndt at bruge amerikanske/engelske kogebøger og madblogs? Men ja, jeg har det som dig – jeg kan også sagtens tilsætte bagepulver og ser ingen grund til at bruge selvhævende mel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter