MADBLOG & LIVSSTIL

Åh lørdage er skønne. Man kan sove lidt længere, sidde længe og hyggesnakke ved morgenmaden og ellers lave det man lige har lyst til. I denne weekend er Jonas & Jeanne hjemme på besøg, så det er ekstra dejligt.

Vejret er sådan rigtig hygge-bage-læse vejr. I morges sneede det, nu regner det. Så der er selvfølgelig blevet læst i en bog. Jeg læser “En Vinternat” af Simon Sebag Montefiore, som bygger på en virkelig historie, og er en gribende kærlighedsfortælling, thriller og drama i ét. Store følelser og smerte, tragedie og lykke klemt ned i en fortælling fra Moskva i sommeren 1945.

en_vinternat
Men jeg har også haft lidt gang i ovnen. En enkelt hvidtøl var tilbage fra risengrøden den anden dag, og den blev forvandlet til den skønneste ølkage. Alle kender sikkert kagen, men jeg synes nu den skal på bloggen alligevel. For den er både nem, god og kan holde sig flere dage.

small_olkage_hvidtol500 g hvedemel
300 g brun farin
2 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt kardemomme
1 flaske hvidtøl

Jeg kommer faktisk bare det hele i en skål og rører godt rundt. Dejen er ret fast. En mellemting mellem en gærdej og en rørekage.
En gang imellem tilsætter jeg chokoladestykker, rosiner eller hakkede mandler til dejen. Men i dag blev den helt clean.

Dejen skal i en aflang kageform og bages ved 175 grader i ca. 1 time. Stik med en træpind for at se om den er gennembagt. Der må ikke hænge dej ved.

Kagen serveres i skiver med iskoldt smør på.  Mums der smager mega godt!

olkage_med_smor_02

 

5 reaktioner

  1. Hej Vicki.

    Hvidtøl giver vædsken og smagen. Så i princippet kan du bruge lige hvad du har lyst til. Det vil give en lidt anden smag, men jeg tror sagtens det kan lade sig gøre. Jeg forestiller mig, at den bliver mere frisk i smagen og nok også lidt lysere i farven.
    Men der er ikke andet at gøre, end at prøve – og mon ikke det bliver en god kage, med en hel ny og spændende smag 🙂

    Hilsen Ellen

  2. Tror du at man i stedet for en hvidtøl kan bruge en god Æblecider? Altså en med en god alkoholprocent, ikke “sodavanden” 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter