• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vegetar Retter » Kålroer med bløde løg

Kålroer med bløde løg

Udgivet: 11. dec. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Kålrabien er ikke det man ser flest menuer med i de små hjem, men det er en fantastisk hård knold. Den kræver lidt kræfter, når den skal gøres i stand, for blød er den absolut ikke. Men den kan bruges til en skøn omgang mos, i gryderetter, stuvede og hvad man ellers kan finde på. Smagen er lidt sødlig, og farven smuk dyb gul/orange.

Her kan vi bedst lide den som mos med flæsketerninger eller stegt flæsk. Og så selvfølgelig rigelige med bløde løg.

1 kålrabi (ca. 1 kg når den er kogt)
50-70 gr smør
2-3 dl. mælk/fløde
salt og peber
2 store løg

Skræl kålrabien og skær den i mindre stykker. Kog stykkerne møre (omkring ½ time, alt efter hvor små/store stykker de er skåret i).
Hæld vandet fra og mos kålrabien med smør og mælk til konsistens som kartoffelmos. Smag mosen til med salt og peber, og evt. lidt reven muskatnød.

Skær løg i tynde skiver, og steg dem på en pande i lidt olie til de har den rigtige farve og er bløde.

Servér mosen med løg på toppen, med stegte flæsketerninger, stegt flæsk, medister eller frikadeller.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

et billede med jordskokkesuppe

Cremet jordskokkesuppe med kantareller

Varmt og ingen lyst til mad

Nem Morgenmads Grød

Sommertærte med Hyldeblomstmousse

Kaffedessert med vaniljeis

Fotokursus hos Fru. Knips

Nøddetern ala konfekt

Koldskålsfromage med Rabarber

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. frida johannsen

    oktober 17, 2022 at 12:31 pm

    jeg smager altid mosen til med vand fra hamborgryg--Synnejysk.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.