Æggekage med creme fraiche

Æggekage med creme fraiche

Godt Nytår!

Jeg håber I alle er kommet godt ind i det nye år, og har haft en fantastisk nytårsaften.

Jeg selv var i sommerhus, og vi holdt en stille men rigtig dejlig nytårsaften. Vi fik både hummersuppe, de mest lækre bøffer og lækker dessert. En god rødvin var der også, og drinks. Så der manglede ikke noget.
Allerede før Dronningens nytårstale, var der fyrværkeri ved flere sommerhuse . Flotte og farverige raketter. Men kl 24, skal jeg lige love for, der kom farver på himlen på Rømø.
Fra vinduerne i sommerhuset kunne vi se alle de flotte raketter der blev sendt afsted fra Lakolk strand. Der var mange turister, der havde valgt at køre derned og skyde dem af. Ret fornuftigt tænkt, for så var der ingen fare i sommerhusområdet. Og vi kunne alle nyde synet af det. Jeg tror det varede en ½ time, hvor vi bare stod og nød det flotte syn.

I løbet af aftenen blæste det op, og den første dag i 2019 var da godt nok blæsende og med regn. Men med en brændeovn, var det ren hygge.


I dag er vi så igen inde i hverdagen. Eller det vil sige, at jeg har ferie resten af ugen, men lidt mere hverdag er det da. Det gælder ihvertfald vores spisevaner, som har været lidt for søde og fede i den sidste uges tid. I dag har jeg ryddet op i køleskabet, og alle grøntsagsresterne kom i en æggekage. Det smager næsten som gourmetmad ovenpå julens søde sager og fede retter.


Æggekage


3 personer

Der er ikke meget opskrift i det her, for det var kun rester der blev blandet. Og så kan den jo laves med lige det du har.

  • 8 store æg
  • ½ dl mælk
  • salt og peber
  • kogte kartofler i skiver
  • champignon i skiver
  • grønne bønner
  • ærter
  • spinat
  • 1 løg
  • creme fraiche
  • chili Cavi Art
  • smør til stegning

Vi fik den uden kød, så jeg kom lidt Flæskestegssalt i, for at få smag. Andre krydderier kan også bruges.

Slå æggene ud og pisk dem sammen med mælk og salt og peber.

På en varm pande kommes grøntsagerne og steges gerne så de får en anelse farve.

Kom ægggemassen på, og fordel grøntsager og æggemasse i panden. Lad æggekagen stivne langsom. “Løft” evt. lidt i den undervejs, så den ikke bliver for brun i bunden.

Jeg havde lidt creme fraiche som blev rørt med salt, peber og chili caviart, som jeg serverede til. Men vil du hellere have den traditionelle ketchup, kan den også bruges.


På vejen hjem fra Rømø, mente Jens lige jeg skulle en tur gennem vaskehallen. Eller var det bilen der skulle vaskes?
Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*