• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Banankage

Udgivet: 26. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Kender I det, at der på bunden af frugtkurven, pludselig dukker nogle underlige sorte bananer op? Sådan nogle sorte bananer fandt jeg i dag. Jeg mener ikke at kunne huske, at der findes sorte bananer, eller at de var sorte da jeg købte dem. Men det er nu slet ingen katastrofe, for så er der en undskyldning for at bage BANANKAGE!

Heldigvis havde jeg både æg, smør og mel. Så jeg gik bare igang. Og nu står der en banankage i ovnen og dufter så dejligt, mens jeg går og laver aftensmad. Vi skal nemlig gerne nå at spise lidt "ordentligt" mad inden den er færdig, for ellers frister den bare for meget.

135 gr blødt smør
150 gr sukker
4 æg
kerner af 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
100 gr hvedemel
50 gr kokos
4 godt modne bananer

Rør det blødesmør med halvdelen af sukkeret + vaniljekornene, indtil det er let og luftigt, -  og rør æggene med den anden halvdel af sukkeret til en luftig æggesnaps.
Bland begge dele sammen. Kom mel, bagepulver, kokos og de mosede bananer i dejen og bland det.

Kommes i en rund smurt form (24 cm) og bages ved 185 grader i ca. 1 time.

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Gourmetophold på Bandholm Hotel

Grillet rispapir

makronkager med makroner

Makronkager - små kager med makroner

Skøn Baconmarmelade

Ølandsbrød med Emmermel

Indbagte Pærer

Amerikansk Cheesecake

Madplan Uge 45

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.