Banankage

Kender I det, at der på bunden af frugtkurven, pludselig dukker nogle underlige sorte bananer op? Sådan nogle sorte bananer fandt jeg i dag. Jeg mener ikke at kunne huske, at der findes sorte bananer, eller at de var sorte da jeg købte dem. Men det er nu slet ingen katastrofe, for så er der en undskyldning for at bage BANANKAGE!

Heldigvis havde jeg både æg, smør og mel. Så jeg gik bare igang. Og nu står der en banankage i ovnen og dufter så dejligt, mens jeg går og laver aftensmad. Vi skal nemlig gerne nå at spise lidt “ordentligt” mad inden den er færdig, for ellers frister den bare for meget.

135 gr blødt smør
150 gr sukker
4 æg
kerner af 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
100 gr hvedemel
50 gr kokos
4 godt modne bananer

Rør det blødesmør med halvdelen af sukkeret + vaniljekornene, indtil det er let og luftigt, –  og rør æggene med den anden halvdel af sukkeret til en luftig æggesnaps.
Bland begge dele sammen. Kom mel, bagepulver, kokos og de mosede bananer i dejen og bland det.

Kommes i en rund smurt form (24 cm) og bages ved 185 grader i ca. 1 time.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*