MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg har på et tidspunkt købt noget filodej, og nu skulle det altså bruges til et eller andet. Planen har egentlig været, at der skulle kød og feta i, men ingen af delene havde jeg. Så i stedet kom der noget dessertlignende i, og det blev det da absolut ikke dårligere af.

Filo-trekanter-ost-chokolade-14
Det tog lidt tid at folde dem, og det er vist heller ikke helt rigtigt, men det virkede. Der løb ikke noget ud (eller ihvertfald ikke ret meget).
Mens jeg lavede det, havde jeg et fugtigt viskestykke liggende over den dej jeg ikke lige var igang med, for at det ikke skulle tørre og blive umuligt at arbejde med. Men det kræver lidt “gefûhl”, for det er en meget tynd dej.

Filo-trekanter-ost-chokolade-mix
Filodej
Marcipan
Chokolade
Osteskiver/Brie
Nougat

Skær dejen i ca. 6 cm brede strimler. Mine strimler var 30 cm lange. Men de kan sagtens laves større.

Dejen lægges dobbelt. Fold som vist på billede 1 -3. Kom lidt fyld ind i trekanten, og fold videre. Det sidste stykke fugtes med vand, inden det lægges sammen, så det vil klistre helt sammen og lukke tæt. Jeg kom marcipan og nougat i nogle af dem, og ost og chokolade i de andre. Begge dele smagte ret godt.
Filo-trekanter-ost-chokolade-13
Læg dem straks på en bageplade med bagepapir og og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min, eller til de er fint lysebrune.

De er gode til en lidt anderledes dessert, gerne serveret med en ribskompot til at dyppe i.

Filo-trekanter-ost-chokolade-11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter