• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Små Retter » Lidt sjov med Filodej

Lidt sjov med Filodej

Udgivet: 27. jul. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har på et tidspunkt købt noget filodej, og nu skulle det altså bruges til et eller andet. Planen har egentlig været, at der skulle kød og feta i, men ingen af delene havde jeg. Så i stedet kom der noget dessertlignende i, og det blev det da absolut ikke dårligere af.

Det tog lidt tid at folde dem, og det er vist heller ikke helt rigtigt, men det virkede. Der løb ikke noget ud (eller ihvertfald ikke ret meget).
Mens jeg lavede det, havde jeg et fugtigt viskestykke liggende over den dej jeg ikke lige var igang med, for at det ikke skulle tørre og blive umuligt at arbejde med. Men det kræver lidt "gefûhl", for det er en meget tynd dej.

Filodej
Marcipan
Chokolade
Osteskiver/Brie
Nougat

Skær dejen i ca. 6 cm brede strimler. Mine strimler var 30 cm lange. Men de kan sagtens laves større.

Dejen lægges dobbelt. Fold som vist på billede 1 -3. Kom lidt fyld ind i trekanten, og fold videre. Det sidste stykke fugtes med vand, inden det lægges sammen, så det vil klistre helt sammen og lukke tæt. Jeg kom marcipan og nougat i nogle af dem, og ost og chokolade i de andre. Begge dele smagte ret godt.

Læg dem straks på en bageplade med bagepapir og og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min, eller til de er fint lysebrune.

De er gode til en lidt anderledes dessert, gerne serveret med en ribskompot til at dyppe i.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Supergode Kanelsnegle

Æbleboller

Tropisk Sorbet

Mørbrad og flødeskum :-)

Pakkekalenderen er kommet i Julemandens sæk

Pasta med sommermix.

Wasabi Kartoffelsalat

Weekend og Festuge i Aarhus

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.