Torskerulle med Æblesauce

Så er der forårskulør på maden her. En dejlig æblesauce med den skønneste grønne forårsfarve, – farvet af godt med basilikumblade.

Men ikke for at glemme torsken, for den er absolut også lækker, og det lige meget om det er med en salat under eller små tern af rodfrugter.

Torskerulle med Æblesauce (2 pers)
250 gr torskefilet
 1 lille tsk tangsalt
1 lille tsk sukker
1 kværn peber
1 pakke god bacon

Torsken skæres i små tern og kommes i en skål. Blandes godt med salt og sukker, og stilles koldt i et par timer.

Bred bacon ud så de ligger tæt sammen og som en firkant.
Giv torsken et kværn peber, og form den til en pølse i bacon-bundens længde. Rul den, så farsen bliver pakket godt ind i bacon. Vikl folie rundt om, og læg rullen køligt en times tid, eller til den skal bruges.

Brun den på en varm pande på alle sider, og kom den i ovnen i ca. 20 min. Du kan se, når torsken begynder at flage, så er den færdig.

Æblesaucen
 1 syrligt æble
2 dl æblejuice
50 gr smør
1 stor håndfuld frisk basilikumblade
salt, peber

Skræl og skær æblet i små tern. Smelt smørret i en gryde og vend hurtigt æblestykkerne i. Kom æblejuice ved, og lad det simre i ½ times tid. Lad saucen blive kold.
Kom de hele basilikumblade i og blend til en jævn sauce. Smag til med salt og peber.

Lav en salat til, eller vend tern af forskellige rodfrugter i smør til de er møre.

Skær torskerullen i tykke skiver og anret med saucen rundt om. Kan serveres varm eller kold.

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*