MADBLOG & LIVSSTIL

Limoncello Snekonfekt

Hvid og glimsende, og smelter i munden. Det er ikke sne, men konfekt. De lækreste små mundfulde med sød hvid chokolade og et syrligt marcipan indre. Egentlig er der ikke noget nyt i dem, for normalt kaldes de snebolde og er runde og med kokos. Jeg har valgt at støbe dem i forme, bare for at få lidt andet.

Jeg havde jo en lørdag, hvor der blev produceret i lange baner. Der skal ikke være for meget, men lidt til julen. Når vi nu begge netop har været igennem alt det der med propper i blodet og forhøjet kolesterol, må vi vist slet ikke spise ret meget af konfekten. Men så må vores gæster gøre det. Heldigvis bliver jeg hurtigt træt af det søde, og foretrækker så istedet noget frugt. Og på sygehuset fik jeg også at vide af lægen, at jeg ikke måtte spise helt så fedtfattigt som jeg gjorde. Man hænger fast i de små tråde ikk? 😉

Det var opskriften på konfekter konfekten.

200 g marcipan
1 tsk. fintrevet økocitronskal
3 spsk. limoncello
4 spsk. flormelis
evt. lidt flormelis til hænderne
200 g hvid chokolade

Smelt 100 gr chokolade over vandbad. Tag det af badet og rør ⅔ dele af den smeltede chokolade i resten af chokoladen. Vil det ikke smelte, så kom lidt mere af det chokolade, som er smeltet i. Det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Hæld i formene og vend dem på hovedet over skålen, så det overskyende løber ud. Lad chokoladen størkne.

Bland marcipan med citronskal, limoncello og flormelis til en helt ensartet masse. Der må ikke være klumper. Fordel i formene, når chokoladen er stivnet, og luk nu med resten af den smeltede chokolade. Lad dem stå nogle timer, evt. til næste dag, inden du klikker dem ud.

Har du ingen forme, kan du trille marcipanen i kugler og overtrække med chokoladen. Og laver du dem i kugler, er det flot lige at rille dem i kokos, inden chokoladen stivner.

Jeg valgte at "male" dem med sølv da de var færdige. Det giver et fantastisk flot skær,

Nu ligger konfekten så fint i en æske og venter på at blive spist i julen.

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *