• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Drikke

Limoncello Likør

Udgivet: 4. sep. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har været i Italien en gang for rigtig mange år siden, men den gang drak jeg vist nok ikke likør. Derfor ved jeg heller ikke helt hvordan en Limoncello skal smage, men jeg ved i hvertfald, at den jeg har lavet smager rigtig godt. Havde citronerne været mere solgule, ville den også have været mere gul, men det er desværre ikke altid til at få her i Danmark. Jeg kan dog sagtens forestille mig, hvordan den vil se ud, når de store søde citronerne er plukket direkte fra træet.

Den friske likør bliver som oftest serveret som afslutning på måltidet og betragtes (drukket afkølet) som god for fordøjelsen, men kan også benyttes som ingrediens i en frisk aperitif, fx blandet med tonicvand eller champagne. Du kan også nyde likøren på is eller over frugtsalat.
Der fortælles mange historier om likørens oprindelse, men det eneste alle med sikkerhed er enige om, er at den er kendt fra i starten af 1900-tallet og at den traditionelt set lige siden er blevet fremstillet. Om det så var fiskere, bønder eller munke, der opfandt opskriften, ja det kan jeg desværre ikke sige.

Jeg har brugt Mama Luisas opskrift, så  det må være den rigtige. Hvis det skal være helt korrekt, skal man bruge 95% sprit, men jeg nøjedes med at bruge en almindelig Brøndum Snaps på 40%.

1 liter smagsneutral snaps (95%)
1 ½ liter vand
1 kg sukker
Skallen af 8 økologiske (vigtigt!) citroner

Citronerne skrælles og skallerne (UDEN noget hvidt) kommes i et glas med snapsen. Låg på, og så trækker den stille og roligt i 4 uger.
Sukker og vand kommes i en gryde og småbobler ca 5 min. Det må gerne blive en anelse tykkere. PS: bruger du 40% snaps, så nøjes med den halve sukker lage. Du kan også smage dig lidt frem når du blander det.
Når lagen er afkølet, hældes den i snapsen og så er den faktisk færdig. Det eneste den mangler, er en tur i fryseren i et par timer. Den skal nemlig serveres helt kold.

Min står fast i køleskabet, så er den hurtig at køle længere ned i fryseren.

 

Tallerkenen som citronerne ligger på, er af mærket SALT, og kan købes i webshoppen.

 

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

Fiskefilet med kål og mormordresing

Hakkebøf med spicy edamamebønner

Fyld i pastaskaller

Svenskerne udfordrer den danske øko-førertrøje

Sol og Cremet Iskaffe

Forårs Andebryst

Ostemadder med lækkert pynt

Lagkagesnitter til mange

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Kim Nielsen

    juni 11, 2020 at 10:06 pm

    har ikke meget med rigtig limoncello at gøre fordi limoncello er ret tyktflydende lige som feks sambuca. Denne ser tynd ud.

    Svar
  2. Ellen

    december 21, 2016 at 2:46 pm

    Hej Jannie.
    Det lyder spændende, jeg var bare lidt nervøs for, at den skulle blive bitter når hele citronen kom i.

    Over en sorbet lyder utroligt lækkert og læskende. Det skal da prøves.

    Mange tak for tippet.

    Julehilsner fra Ellen

    Svar
  3. Jannie

    december 21, 2016 at 9:26 am

    Hej Ellen

    Hvis du vil have den 'originale' gule farve på din limoncello, skal du blot skære alle citronerne i tynde skiver og bruge hvidt sukker ( rørsukker gør den ravfarvet). Lad den trække 4-5 dage, så har du en færdig gul, uklar likør - ligesom den, man bliver budt i Italien. Og prøv at hælde den over citronsorbét en lun sommerdag. Mmmmm ?

    V.h. Jannie

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.