MADBLOG & LIVSSTIL

Limoncello Likør

Jeg har været i Italien en gang for rigtig mange år siden, men den gang drak jeg vist nok ikke likør. Derfor ved jeg heller ikke helt hvordan en Limoncello skal smage, men jeg ved i hvertfald, at den jeg har lavet smager rigtig godt. Havde citronerne været mere solgule, ville den også have været mere gul, men det er desværre ikke altid til at få her i Danmark. Jeg kan dog sagtens forestille mig, hvordan den vil se ud, når de store søde citronerne er plukket direkte fra træet.

Den friske likør bliver som oftest serveret som afslutning på måltidet og betragtes (drukket afkølet) som god for fordøjelsen, men kan også benyttes som ingrediens i en frisk aperitif, fx blandet med tonicvand eller champagne. Du kan også nyde likøren på is eller over frugtsalat.
Der fortælles mange historier om likørens oprindelse, men det eneste alle med sikkerhed er enige om, er at den er kendt fra i starten af 1900-tallet og at den traditionelt set lige siden er blevet fremstillet. Om det så var fiskere, bønder eller munke, der opfandt opskriften, ja det kan jeg desværre ikke sige.Limoncello-08-2

Jeg har brugt Mama Luisas opskrift, så  det må være den rigtige. Hvis det skal være helt korrekt, skal man bruge 95% sprit, men jeg nøjedes med at bruge en almindelig Brøndum Snaps på 40%.

1 liter smagsneutral snaps (95%)
1 ½ liter vand
1 kg sukker
Skallen af 8 økologiske (vigtigt!) citroner

Citronerne skrælles og skallerne (UDEN noget hvidt) kommes i et glas med snapsen. Låg på, og så trækker den stille og roligt i 4 uger.
Sukker og vand kommes i en gryde og småbobler ca 5 min. Det må gerne blive en anelse tykkere. PS: bruger du 40% snaps, så nøjes med den halve sukker lage. Du kan også smage dig lidt frem når du blander det.
Når lagen er afkølet, hældes den i snapsen og så er den faktisk færdig. Det eneste den mangler, er en tur i fryseren i et par timer. Den skal nemlig serveres helt kold.

Min står fast i køleskabet, så er den hurtig at køle længere ned i fryseren.

 

Limoncello-04-2

Tallerkenen som citronerne ligger på, er af mærket SALT, og kan købes i webshoppen.

 

3 reaktioner

 1. har ikke meget med rigtig limoncello at gøre fordi limoncello er ret tyktflydende lige som feks sambuca. Denne ser tynd ud.

 2. Hej Jannie.
  Det lyder spændende, jeg var bare lidt nervøs for, at den skulle blive bitter når hele citronen kom i.

  Over en sorbet lyder utroligt lækkert og læskende. Det skal da prøves.

  Mange tak for tippet.

  Julehilsner fra Ellen

 3. Hej Ellen

  Hvis du vil have den 'originale' gule farve på din limoncello, skal du blot skære alle citronerne i tynde skiver og bruge hvidt sukker ( rørsukker gør den ravfarvet). Lad den trække 4-5 dage, så har du en færdig gul, uklar likør - ligesom den, man bliver budt i Italien. Og prøv at hælde den over citronsorbét en lun sommerdag. Mmmmm ?

  V.h. Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *