MADBLOG & LIVSSTIL

Sådan en dejlig lørdag, varm og med masser af sol. Jeg startede morgenen med at få morgenmad på terrassen (ja okay, det var gemalen der serverede den for mig) og nød solens stråler, der allerede varmede ret meget. Du tænker måske, om min morgenmad så først var kl. 12, men nej den var faktisk kun 9. Jeg ved jeg ville have ærgret mig over at have sovet en skøn formiddag væk, hvis jeg havde sovet længere.

Nu har jeg fået lidt ryddet op og set til fuglemor der ligger på sine æg og holder øje med mig mens jeg lægger vasketøj sammen på den anden side af vinduet. Det er ret hyggeligt at følge med i det, og vi er meget spændte på hvornår ugerne pluselig er i reden.

Så er der lige et lille indlæg at skrive til bloggen, og så skal jeg også ud i solen igen. Gemalen er ved at gøre drivhuset rent og klar til tomater og agurker. De skal ikke ud endnu, men så er det klar. En god huskeregel er, at tomater skal ud til morsdag og agurker til farsdag. Og begge er jo inden vi ser os om.

Icebreaker isterninger god til dit vand, måske med skiver af lime og lit citronmelisse.

Så er det, at jeg lige kommer i tanke om, at ICEBREAKEREN er en oplagt gaveidé til både mors- og farsdag. Og hvis du vælger at give enten mor eller far sådan een, kan du passende give dem opskriften på en skøn sommerdrink med. Vi fik den i går, på terrassen selvfølgelig, og fordi det var fredag. Men den er også super på en lørdag.

[ingredients title=”Sommerdrink”]
pr. glas

  • 2 cl Ferskenlikør
  • 1 cl Gin
  • Bobler, hvidvin, danskvand eller champagne
  • Masser af isterninger
  • Citronmelisse til pynt

Kom isterninger i glasset og hæld gin og ferskenlikør over. Fyld op med bobler og server med et par blade citronmelisse (eller ferskenskiver) og et sugerør. Så er der ikke et øje tørt, når der smages på den.

Jeg serverede lidt knas til, i form af halvgamle boller der blev skåret i skiver på tværs af bollen, lagt på bagepapir og fik et sprøjt citronolie (fra Karlsens Krydderier) og lidt citronsalt inden de kom under grillen i ovnen. Sådan ca. 10 min, så var de brune og sprøde.

[/ingredients]

Selvfølgelig kom mine isterninger fra min ICEBREAKER. Den er jeg glad for, og den ligger altid klar i fryseren. Så er det bare et drej, og der er isterninger. Jeg slipper helt for alt besværet med plastik der hænger ved. Jeg ved ikke hvordan din fryser ser ud, men i min er der ikke så meget plads til en bakke med isterninger. Når jeg har prøvet, er det altid endt med at den alligevel stod lidt skråt og noget af vandet løb ud. Slut prut, nu virker det bare med den nye boks. Og så twister jeg altid resten af isterningerne ud, dem jeg ikke lige bruger, i en skål, som står i fryseren. Så har jeg rigelig med terninger.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter