Mormor’s luftige Boller

Mormor’s luftige Boller

Når man nu er vant til at få alle mulige kerner og groft mel, er det dejligt en gang imellem, at få “mormors boller”, som var uden kerne, men med en masse smør og æg i.
Bollerne er super lækre nybagte, men skal også helst spises samme dag. Det praktiske er, at de kan røres sammen dagen inden og dejen kan stå og vente i køleskabet i op til 24 timer.

DSC_0027

Mormor’s Boller
DSC_002420 gr gær
3 dl koldt vand
1½ tsk salt
2 tsk sukker
2 æg
100 gr blødt smør
600-700 gr hvedemel

Æg til pensling

Rør gæren ud i det kolde vand, og tilsæt sukker og salt. Kom æggene i, og rør dem sammen med vandet. Kom mel og det bløde smør i. (Hold noget af melet tilbage). Rør rundt og tilsæt mel, så dejen lige kan formes til en stor bolle. Den skal være lidt klistret.

DSC_0009

Nu skal dejen egentlig i køleskabet og hæve natten over, men kan også istedet, stilles  på køkkenbordet og hæve i ca. 3 timer.

Dejen formes til 12 boller og lægges på en bageplade.

Efterhæver ca. ½ time og pensles med sammenpisket æg, inden de bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min.

DSC_0011

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*