• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Mormor's luftige Boller

Mormor's luftige Boller

Udgivet: 15. sep. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når man nu er vant til at få alle mulige kerner og groft mel, er det dejligt en gang imellem, at få "mormors boller", som var uden kerne, men med en masse smør og æg i.
Bollerne er super lækre nybagte, men skal også helst spises samme dag. Det praktiske er, at de kan røres sammen dagen inden og dejen kan stå og vente i køleskabet i op til 24 timer.

Mormor's Boller
20 gr gær
3 dl koldt vand
1½ tsk salt
2 tsk sukker
2 æg
100 gr blødt smør
600-700 gr hvedemel

Æg til pensling

Rør gæren ud i det kolde vand, og tilsæt sukker og salt. Kom æggene i, og rør dem sammen med vandet. Kom mel og det bløde smør i. (Hold noget af melet tilbage). Rør rundt og tilsæt mel, så dejen lige kan formes til en stor bolle. Den skal være lidt klistret.

Nu skal dejen egentlig i køleskabet og hæve natten over, men kan også istedet, stilles  på køkkenbordet og hæve i ca. 3 timer.

Dejen formes til 12 boller og lægges på en bageplade.

Efterhæver ca. ½ time og pensles med sammenpisket æg, inden de bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Saftig æblekage med marcipan

Jordskokkesuppe med kokosmælk

Salat med blommer og kylling

Færdige retter på bordet

Hvide Trøffelkugler

Brunkager med valnød

Citron Koteletter & Salat

Påskelagkage med æg

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.