• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Kalvesteg i Æblejuice

Kalvesteg i Æblejuice

Udgivet: 26. feb. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I morgen kommer der nye kasser fra Årstiderne, så grøntsagsskuffen skal tømmes.

½ lidt knoldselleri der bør bruges nu
1 persillerod med lidt rynker
nogle jordskokker
kartofler
2 enlige og kedelige æbler

Det er indholdet, som sammen med en lækker ny-indkøbt
1½ kg kalvetykkam
1 l æblejuice fra Svane
Urtesalt fra Mariager Saltcenter
Peberkorn fra Urtekram

skal blive til vores aftensmad sådan en dejlig tirsdag aften, hvor solen har skinnet forårsagtigt hele eftermiddagen.

Kalvekødet gnides godt med urtesalt og brunes i smør. Tag kødet af, og vend jordskokker, selleri, persillerod, æble og kartofler i mindre stykker i smørret, og kom kødet tilbage igen, når de har taget lidt farve. Hæld æblejuice og et par peberkorn ved, og lad retten simre i ca 2 timer.

Tag kødet op af væden. Si rodfrugterne fra, og jævn sauce til den skønneste sauce. Smag evt. saucen til med fløde og et par terninger koldt smør.

De godt (ud)kogte rodfrugter moses med en klat smør til en luftig mos, som serveres til de møre skiver kalvekød.

Server eventuelt edamerbønner til.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Pizza med rester

Postej-Pandekager

Indbagt Farsbrød

Lakrids, marcipan og karamel.

brændende kærlighed med rødbeder

Brændende kærlighed med rødbeder

Glutenfri brød

Fiskefrikadeller med ost

Flammkuchen med Æbler

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.