I morgen kommer der nye kasser fra Årstiderne, så grøntsagsskuffen skal tømmes.
½ lidt knoldselleri der bør bruges nu
1 persillerod med lidt rynker
nogle jordskokker
kartofler
2 enlige og kedelige æbler
Det er indholdet, som sammen med en lækker ny-indkøbt
1½ kg kalvetykkam
1 l æblejuice fra Svane
Urtesalt fra Mariager Saltcenter
Peberkorn fra Urtekram
skal blive til vores aftensmad sådan en dejlig tirsdag aften, hvor solen har skinnet forårsagtigt hele eftermiddagen.
Kalvekødet gnides godt med urtesalt og brunes i smør. Tag kødet af, og vend jordskokker, selleri, persillerod, æble og kartofler i mindre stykker i smørret, og kom kødet tilbage igen, når de har taget lidt farve. Hæld æblejuice og et par peberkorn ved, og lad retten simre i ca 2 timer.
Tag kødet op af væden. Si rodfrugterne fra, og jævn sauce til den skønneste sauce. Smag evt. saucen til med fløde og et par terninger koldt smør.
De godt (ud)kogte rodfrugter moses med en klat smør til en luftig mos, som serveres til de møre skiver kalvekød.
Server eventuelt edamerbønner til.
Skriv din kommentar her