Kalvesteg i Æblejuice

Kalvesteg i Æblejuice

I morgen kommer der nye kasser fra Årstiderne, så grøntsagsskuffen skal tømmes.

½ lidt knoldselleri der bør bruges nu
1 persillerod med lidt rynker
nogle jordskokker
kartofler
2 enlige og kedelige æbler

Det er indholdet, som sammen med en lækker ny-indkøbt
1½ kg kalvetykkam
1 l æblejuice fra Svane
Urtesalt fra Mariager Saltcenter
Peberkorn fra Urtekram

skal blive til vores aftensmad sådan en dejlig tirsdag aften, hvor solen har skinnet forårsagtigt hele eftermiddagen.

Kalvesteg-brunet

Kalvekødet gnides godt med urtesalt og brunes i smør. Tag kødet af, og vend jordskokker, selleri, persillerod, æble og kartofler i mindre stykker i smørret, og kom kødet tilbage igen, når de har taget lidt farve. Hæld æblejuice og et par peberkorn ved, og lad retten simre i ca 2 timer.

Kalvesteg-i-juice

Tag kødet op af væden. Si rodfrugterne fra, og jævn sauce til den skønneste sauce. Smag evt. saucen til med fløde og et par terninger koldt smør.

Rodfrugte-mos

De godt (ud)kogte rodfrugter moses med en klat smør til en luftig mos, som serveres til de møre skiver kalvekød.

Server eventuelt edamerbønner til.

Kalvesteg-edamer

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*