MADBLOG & LIVSSTIL

Har du været i USA, har du sikkert også smagt en Sloppy Joes, eller i hvertfald set den. Nogen vil måske sige, det blot er en bøfsandwich med en omgang kødsauce i, men det er det absolut ikke. Kødet er kun lige fugtig af dressingen og der en helt fantastisk smag i det. Jeg blev inspireret til at lave den, da jeg stødte på den på Klidmoster.dk, men googlede lidt, og fandt flere, og endte med at lave et mix af mange opskrifter. Coleslaw hører ikke hjemme i den originale Sloppy Joes, men Gastromændene havde brugt det, og jeg vil give dem ret, – det passer perfekt sammen med det andet.

sloppy-joes-sandwich-27
sloppy-joes-sandwich-32Til 3 sandwich skal du bruge:
3 grove pænt store sandwichboller
400 gr kød
2 store løg (jeg elsker løg)
1½ dl hp sauce
1 dl Heinz ketchup
1 lille spsk dionsennep
2 tsk chipotlesalt
½ dl balsamico
2 nip chili
2 fed hvidløg
5 dråber tabasco
peber
1 spsk farin
3 spsk expresso
Smør og olie

Skær løg i papirtynde skiver og kom dem på en pande med lidt smør og olie. Vend dem rundt og lad dem simre i ca. 15 min.
Brun imens kødet – lidt ad gangen, så det virkelig steger og ikke koger i fedtet.
Bland saucen af hp-sauce, ketchup, sennep, salt, chili, peber, finthakket hvidløg, tabasco, balsamico, farin, kaffe og peber, og smag det til. Kom gerne mere krydderi i, så den virkelig sparker røv.
Når kød og løg er færdige, blandes begge dele med saucen, og det hele simrer ganske svagt ca. 1 time, eller indtil saucen er kogt ind. Rør af og til, så den ikke brænder på. Tager du en skefuld op, skal kødet kunne “stå” uden at saucen løbe. Saucen skal nærmest virke som en glasur på kødet.

Varm dine sandwichboller, kom et kod portion kød og gerne lidt coleslaw eller lidt revet ost i, læg låg på og server sammen med et stort krus skummen øl.

Vær ikke i tvivl kvinder vil nyde den, og mændende vil smaske højt og tydeligt mens de fortæller at det ganske enkelt er fantastisk.

Velbekomme!

sloppy-joes-sandwich-33

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter