MADBLOG & LIVSSTIL

Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej

billede til hjemmelavet pizza
Hjemmelavet pizza med en nem og lækker pizzadej. Denne pizza bliver sprød. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Sådan bliver en hjemmelavet pizza bedst. En god og sikker opskrift på en smidig pizzadej, der altid giver dig en sprød pizza.

Intet slår en hjemmelavet pizza, og her får du en nem opskrift på en nem og smidig pizzadej.

Portionen kan bruges til to pizzaer eller til en hel bageplade. Dejen er så god og smidig, at man kan forme den til en pizza, blot ved trække den ud i hænderne.

Afhængig af sult rækker den til 2-4 personer.

Opskrift på hjemmelavet pizza

billede til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 250 g Tipo 00 italiensk hvedemel
  • 250 g hvedemel cirka mængde

Sådan gør du

  • Ælt dejen godt sammen til en smidig pizzadej.
  • Form den til en kugle, fugt den godt med godt med olie og læg en skål hen over. Hæves mindst 45 minutter.
  • Denne pizzadej er meget smidig, og derfor kan du nemt trække den ud til ønsket størrelse. Du kan enten lave to runde pizzaer, eller blot trække dejen ud, så den fylder en hel bradepande.
  • Pizzasauce: Du kan lave en tomatsovs/pizzasauce fra bunden af friske solmodne tomater, eller finde en dåse hakkede tomater som bliver kørt lidt med en stavblender sammen med friske basilikumblade. Når den er jævn og fin, kommes den ud over pizzabunden.
  • Læg skiver af mozzarella og evt. andet fyld på. på.
  • Varm ovnen op til 275 grader mens bagepladen ligger i bunden af ovnen og bliver varmet med op.
  • Tag pladen ud, træk bagepapir med pizza over på den meget varme plade og kom den hurtigt i ovnen igen (midt i ovnen).
  • En hjemmelavet pizza bages i ca. 5-10 minutter.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
554
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
1170
mg
51
%
Kalium
 
172
mg
5
%
Kulhydrater
 
97
g
32
%
Kostfiber
 
4
g
17
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der hjemmelavet pizza, som du eventuelt kan servere med en lækker salat til.

Og denne pizzadej er altså virkelig nem at arbejde med.

Se flere opskrifter

Nutella Pizza

Pølsehorn - lækre og nemme at bage

Hel kylling i ovn med tilbehør

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Hvor er det en god idé at fryse dejen så den er klar. Det vil jeg huske på næste gang. Jeg har siden opskriften blev lavet, fået et bagestål og det giver fantastiske pizzaer.
    God dag til dig.
    Hilsen Ellen

  2. Hej Jette

    Du er velkommen til at bruge min opskrift. Det er jo kun dejligt, at andre kan bruge det jeg har lavet.

    Held og lykke med "bogen".

    Hilsen Ellen

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *