MADBLOG & LIVSSTIL

Pizza dejen
2 1/2 dl vand
25 gr. Gær
2 tsk. Salt
3 spsk. Oliven olie
250 gr. tipo 00 mel
250 gr. hvedemel (ca)

Ælt dejen godt sammen til en smidig dej. Form den til en kugle, fugt den godt med godt med olie og læg en skål hen over. Hæves mindst 45 min.

DSC_0060

Portionen er egentlig til to pizzaer, men jeg lavede en i størrelse som en bageplade. Derfor blev der lidt kant, men den er bedst uden. Dejen er så god og smidig, at man kan forme den til en pizza, blot ved trække den ud i hænderne.
DSC_0066Lægges på bagepapir og fyld kommes på.

Du kan lave en tomatsovs fra bunden af friske solmodne tomater, eller gøre som jeg gjorde, finde en dåse hakkede tomater som bliver kørt lidt med Bamixen sammen med friske basilikumblade. Når den er jævn og fin, kommes den ud over pizzabunden.
Læg skiver af Mozarella og chorizon på. Eller brug det du bedst kan li på din pizza.
Jeg havde en chorizon fra Aalbæk Specialiteter. 

DSC_0076

Varm ovnen op til 275 grader mens bagepladen ligger i bunden af ovnen og bliver varmet med op. Tag pladen ud, træk bagepapir med pizza over på den meget varme plade og kom den hurtigt i ovnen igen (midt i ovnen) og bag 5 – 10 min.

DSC_0101

Server gerne med en god salat.

DSC_0106

Sprød og lækker pizza slide…

DSC_0107

4 reaktioner

 1. Hvor er det en god idé at fryse dejen så den er klar. Det vil jeg huske på næste gang. Jeg har siden opskriften blev lavet, fået et bagestål og det giver fantastiske pizzaer.
  God dag til dig.
  Hilsen Ellen

 2. Hvem elsker ikke pizza? Det ser så lækkert ud. Skal et være rigtig nemt, eller bare hurtigt, så prøv denne hurtige pizzadej fra grovkøkkenet.dk og mit bud på en killer tomatsauce.

 3. Hej Jette

  Du er velkommen til at bruge min opskrift. Det er jo kun dejligt, at andre kan bruge det jeg har lavet.

  Held og lykke med “bogen”.

  Hilsen Ellen

 4. Åh gud, de billeder får jo tænderne til at løbe i vand!
  Jeg er på udkig efter opskrifter til en lille pizzaelskende hjemmeside, hvor vi er et par stykker, der har samlet alle Pappas Pizza-er i Danmark ‘et sted (forhistorien er at min veninde flere gange har bestilt hos en Pappas Pizza 2,5 time væk 😉 )… Men nu har jeg droppet søgningen og er i stedet på vej ud i en overspringshandling, der indbefatter 2 1/2 dl vand + 25 gr. Gær +2 tsk. Salt + 3 spsk. Oliven olie + 250 gr. tipo 00 mel + 250 gr. hvedemel (ca) + tomat + mozarella og chorizonpølse! 😉 Kunne det tænkes at denne opskrift måtte blive en del af vores lille kommende opskriftbog på http://www.pappaspizza.dk? – vil jo nødig “stjæle” din gode opskrift her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter