Hjemmelavet Pizza

Pizza dejen
2 1/2 dl vand
25 gr. Gær
2 tsk. Salt
3 spsk. Oliven olie
250 gr. tipo 00 mel
250 gr. hvedemel (ca)

Ælt dejen godt sammen til en smidig dej. Form den til en kugle, fugt den godt med godt med olie og læg en skål hen over. Hæves mindst 45 min.

Portionen er egentlig til to pizzaer, men jeg lavede en i størrelse som en bageplade. Derfor blev der lidt kant, men den er bedst uden. Dejen er så god og smidig, at man kan forme den til en pizza, blot ved trække den ud i hænderne.
Lægges på bagepapir og fyld kommes på.

Du kan lave en tomatsovs fra bunden af friske solmodne tomater, eller gøre som jeg gjorde, finde en dåse hakkede tomater som bliver kørt lidt med Bamixen sammen med friske basilikumblade. Når den er jævn og fin, kommes den ud over pizzabunden.
Læg skiver af Mozarella og chorizon på. Eller brug det du bedst kan li på din pizza.
Jeg havde en chorizon fra Aalbæk Specialiteter. 

Varm ovnen op til 275 grader mens bagepladen ligger i bunden af ovnen og bliver varmet med op. Tag pladen ud, træk bagepapir med pizza over på den meget varme plade og kom den hurtigt i ovnen igen (midt i ovnen) og bag 5 – 10 min.

Server gerne med en god salat.

Sprød og lækker pizza slide…

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*