Sådan bliver en hjemmelavet pizza bedst. En god og sikker opskrift på en smidig pizzadej, der altid giver dig en sprød pizza.
Intet slår en hjemmelavet pizza, og her får du en nem opskrift på en nem og smidig pizzadej.
Portionen kan bruges til to pizzaer eller til en hel bageplade. Dejen er så god og smidig, at man kan forme den til en pizza, blot ved trække den ud i hænderne.
Afhængig af sult rækker den til 2-4 personer.
Opskrift på hjemmelavet pizza
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 250 g Tipo 00 italiensk hvedemel
- 250 g hvedemel cirka mængde
Sådan gør du
- Ælt dejen godt sammen til en smidig pizzadej.
- Form den til en kugle, fugt den godt med godt med olie og læg en skål hen over. Hæves mindst 45 minutter.
- Denne pizzadej er meget smidig, og derfor kan du nemt trække den ud til ønsket størrelse. Du kan enten lave to runde pizzaer, eller blot trække dejen ud, så den fylder en hel bradepande.
- Pizzasauce: Du kan lave en tomatsovs/pizzasauce fra bunden af friske solmodne tomater, eller finde en dåse hakkede tomater som bliver kørt lidt med en stavblender sammen med friske basilikumblade. Når den er jævn og fin, kommes den ud over pizzabunden.
- Læg skiver af mozzarella og evt. andet fyld på. på.
- Varm ovnen op til 275 grader mens bagepladen ligger i bunden af ovnen og bliver varmet med op.
- Tag pladen ud, træk bagepapir med pizza over på den meget varme plade og kom den hurtigt i ovnen igen (midt i ovnen).
- En hjemmelavet pizza bages i ca. 5-10 minutter.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
554
% Daglig værdi*
Fedt
12
g
18
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Natrium
1170
mg
51
%
Kalium
172
mg
5
%
Kulhydrater
97
g
32
%
Kostfiber
4
g
17
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
23
mg
2
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Så er der hjemmelavet pizza, som du eventuelt kan servere med en lækker salat til.
Og denne pizzadej er altså virkelig nem at arbejde med.
Ellen
Hvor er det en god idé at fryse dejen så den er klar. Det vil jeg huske på næste gang. Jeg har siden opskriften blev lavet, fået et bagestål og det giver fantastiske pizzaer.
God dag til dig.
Hilsen Ellen
Ellen
Hej Jette
Du er velkommen til at bruge min opskrift. Det er jo kun dejligt, at andre kan bruge det jeg har lavet.
Held og lykke med "bogen".
Hilsen Ellen